Feljelentést tenni éjszaka is lehet, vagy csak munkaidőben?
Bejelentést bármikor lehet tenni, feljelentést csak hivatali munkaidőben, vagy a nyomozóval egyeztetett időpontban.
Ha megvernek, akkor hívhatsz rendőrt, de ő csak tájékoztatást fog adni a jogi lehetőségeidről. Közli, hogy látleletet kell vetetned, és ezt követően hivatali munkaidőben be kell menned a rendőrségre megtenni a feljelentést.
"Bejelentést bármikor lehet tenni, feljelentést csak hivatali munkaidőben, vagy a nyomozóval egyeztetett időpontban."
Szerintem ez nem így van! Legalábbis mindenhol biztos nincs így!
Múlt nyáron betörtek a nyaralónkba aztán mi hajnal 3-kor voltunk bent a rendőrségen feljelentést tenni. Volt ott ügyeletes nyomozó több is.
Bár ugye az is lehet, hogy mivel felkapott nyaralóhely (Siófok) ahol sajnos elég sok bűncselekmény is történik azért lehetett non-stop.
Lehet nyugis kisvárosokba nem lehet, nem tudom. Az viszont biztos, hogy Siófokon bármikor lehet.
"Szerintem ez nem így van! Legalábbis mindenhol biztos nincs így!
Múlt nyáron betörtek a nyaralónkba aztán mi hajnal 3-kor voltunk bent a rendőrségen feljelentést tenni..."
Én pedig a rendőrségen dolgozom, és tudom, mi az a halaszthatatlan nyomozati cselekmény. Nyilván ahol helyszínelni kell, ott menni fog a technikus, a nyomozó pedig felveszi a feljelentést (ilyenkor berendelik).
A könnyű testi sértés nem ilyen, az eleve magánindítványos, 30 napon belül kell megtenni a feljelentést. Nem kell nyomot rögzíteni stb.
Mint írtam, bejelenteni bármit bármikor be lehet, és majd a rendőr mondani fogja a további teendőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!