A rendőr milyen jogszabály alapján szállít le a vonatról vagy bármely más tömegközlekedési eszközről?
Figyelt kérdés
Ha nincs jegyem és megbüntet a kaller és elfogadom ( vagy nem) és ha rendőrt hív miért kell leszállnom? Ha nem kiabálok és nem csinálom a cirkuszt. Azt értem, hogy a vállalati szabályzatban ez van, de ez a rendőrre nem vonatkozik. Van erre valami törvény? Ha nem szállok le mit kapok?2013. febr. 18. 16:37
11/12 sni válasza:
az én nézetem szerint: ha a kaller megbüntet, azzal kifizeted a jegy árát, plusz pótdíj! Mivel rendezve lett, az utazás végéig jogosít a járművön tartózkodásra, amennyiben más utazási szabályt nem szegsz meg, ill. Szabálysértést vagy bűncselekményt nem követsz el!
12/12 anonim válasza:
"Mivel rendezve lett, az utazás végéig jogosít a járművön tartózkodásra, amennyiben más utazási szabályt nem szegsz meg"
Nem arról szól a kérdés, hogy szó nélkül fizetsz, hanem azokról, akik nem fizetnek és hepciáskodnak, hogy nincs személyi, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!