A rendőr milyen jogszabály alapján szállít le a vonatról vagy bármely más tömegközlekedési eszközről?
"Olyan szabálysértés, hogy "jegynélküli utazás" nincs."
Olyan viszont van, hogy magántulajdon. És mivel hiába állami vállalat pl a MÁV, a tulajdonosa nem te vagy. És ha illetéktelenül tartózkodsz az ő magántulajdoná(ba)n, akkor a rendőr kirakhat onnan. Bár néha úgy érzem az ilyen "okosba megoldós kis hülyegyerekeknek" inkább a fejlövés járna, mint a leszállítás.
"Ezt idáig értem. De ha nem szállok le mit kapok? Ez nem bűncselekmény"
1. szabálysértés;
2. a kalauz közfeladatot ellátó személy, az utazási szabályzat szerint leszállíthat;
3. rendőri segítséget kér, a rendőr a közfeladatot ellátó személy intézkedését segíti a Rendőrségi törvény alapján;
A félreértéseket elkerülve nem jegynélküli utazó vagyok, akit fejbe kellene lőni!!! Más miatt kérdeztem ezt. Úgy gondoltam ez egy olyan oldal, ahol értelmes választ kapok.
Tisztában vagyok a MÁV BKV stb szabályzati hülyeségeivel. Le kell tenni az utast és kész! DE EZ KIKÉNYSZERÍTHETŐ? Ha nem szállok le a rendőr bevisz? Ha bevisz mit ír a LAPRA - már így kérdezem-??? Vagy mi fog állni a csekken??
Lényeg, hogy a jegykezelés, vásárlás, utazással kapcsolatos szabályok megszegéséhez semmi köze a rendőrségnek! Korábban végképp nem volt. 2006-os "hülyék" után hoztak a szabs tv-ben egy tényállást. A jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenséget! Tehát ha a rendőrnek nem engedelmeskedsz ezt követed el. Ezért helyszíni bírságot is kaphatsz. Elő is állíthat ha folytatod, tehát ha a vonaton maradsz. 2006 előtt nem tudom mibe ütköztették. Szerintem semmibe.
Habár vannak viták e körül, hogy egyáltalán jogszerű-e, hogy a rendőr azt mondja szállj le. Mert ha nem hiába ez a jogszabály. Ezt nem erre találták ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!