Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üres sörétes hüvelyekre...

Üres sörétes hüvelyekre milyen szabály vonatkozik?

Figyelt kérdés
Az erdőben sétálgatva találtam néhány teljesen ép állapotú, de üres, kilőtt műanyag sörétes lőszerhüvelyt. Nem vagyok még 18, ebből kifolyólag semmilyen engedélyem nincs. Ha egy rendőr, biztonsági őr, ellenőr stb. megtalálja nálam, lehet annak bármiféle jogi vagy egyéb következménye? Rendes válaszokat kérnék.

2012. aug. 13. 22:37
 1/8 kovpet ***** válasza:
47%
Ha tényleg elműködtetett a hüvely, akkor semmi következménye nincs. Nyugodtan lehet nálad.
2012. aug. 13. 22:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, én is így tudtam, csak azért voltam bizonytalan, mert hallottam valami olyasmit, hogy ezekben az elsütő szerkezet, csappantyú vagy bánomisén hogy hívják még újra használható, és van aki újra is tölti az üres patronokat, és azt gondoltam, így még minősülhet veszélyesnek.
2012. aug. 13. 22:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Semmilyen következménye nem lenne, de a biztonsági őr és az ellenőr eleve nem hatósági személyek, úgyhogy tőlük max. akkor kell tartani, ha fegyvert akarsz bevinni valahová.(alapvetően nem is motozhatnak, de vannak olyan helyek, ahol igen és fémkeresőt mindenképp használhatnak)
2012. aug. 13. 23:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Azok pedig a fegyverben vannak, de ha valaki ezeket alakítja át használható tölténnyé, annak fegyvere is kell hogy legyen.

A gázfegyvereket alakítják át sokan élessé, de az újabb tipusúaknál ezt már nem lehet.

2012. aug. 13. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2012. aug. 13. 23:09
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Elméletileg nem lehet nálad, ám a kilőtt hüvely nem érdekel senkit.

A törvény úgy rendelkezik(rendelkezett??), hogy tilos birtokolni engedély nélkül lőszert, és ezek alkatrészeit.

Ám pl.fegyver kiállításokon, szuvenírként osztogatnak hatástalan "lőszereket", csappantyú és lőpor nélkül.

2012. aug. 14. 06:11
 7/8 kovpet ***** válasza:

Elméletileg is lehet nála. A hüvely nem lőszerelem (a lövedék sem). A csappantyú viszont az, ezért írtam, hogy ellenőrizni kell, hogy ténylegesen elműködött-e.

2004. évi XXIV. törvény

2. §

23. lőszeralkatrész (lőszerelem): lőpor, gyúelegyes töltényhüvely (csappantyús töltényhüvely), csappantyú és minden robbanó, gyújtó, fényjelző, páncéltörő és leváló köpenyes lövedék, melyet tűzfegyverből történő kilövésre terveztek.

2012. aug. 14. 10:46
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Igazad van, én emlékeztem rosszul.
2012. aug. 14. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!