Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőri túlkapás áldozata...

Tibiapu! kérdése:

Rendőri túlkapás áldozata lett a feleségem ma a saját lakásunkba! Mi ilyenkor a teendő hová fordulhatunk?

Figyelt kérdés
Be jött az ajtón keresztül (nem volt kulcsra zárva)és a konyhában viselkedett erőszakos módon!
2013. febr. 8. 22:01
1 2 3 4 5
 21/48 szokratesz ***** válasza:

"Kivánom neked (egyes személy) veletek....(többes)"

ok, így már mindent értek:)

2013. febr. 9. 16:35
 22/48 anonim ***** válasza:

"csak úgy" nem megy be egy rendőr és bilincsel meg. Ha igen akkor meg az asszonyka valamit csinált csak nem mondta. Hiába telefonáltál a 107-re az ottani ügyeletes valószinüleg azt sem tudta, hogy mi van és lehet nem is ő küldte ki a rendőrt. + csak úgy nem megy be hogy elvigyen erről az ügyelet 100% tud és várja is az eredményt. ha nem jelentkezne a rendőr még segítséget is küldene.

Egyébként "jogtalanul" nem megy be a rendőr, mert erről valami jelentést is írnia kell, amiben nem tud hazudni, azt visszaellenőrzik.

2013. febr. 10. 19:32
 23/48 anonim ***** válasza:
Elég fura egy helyzet,valami oka csak volt hogy bement,csak gondolom azt azért nem írod le hogy miért,mert kiderülne hogy a saját hülyesége miatt járt úgy a feleséged.Ne gondold azt hogy a rendőr jókedvéből pont hozzátok fog járkálni,mert unatkozik.
2013. febr. 11. 17:45
 24/48 anonim ***** válasza:
54%
Alrendőrök is vannak. Arra miért nem gondol senki?
2013. febr. 11. 17:51
 25/48 anonim ***** válasza:
Állrendőr
2013. febr. 11. 17:51
 26/48 szokratesz ***** válasza:
88%
még egyszer ne próbáld meg leírni az álrendőr szót mert úgy sem sikerül. Bár láthatóan kreatív vagy.
2013. febr. 11. 17:53
 27/48 A kérdező kommentje:

Tudjátok ezért hagyjuk itt ezt az országot!!!!!

Egy jólelkű tiszta szívű ember vissza olvassa a kommenteket rögtön meg érti a döntésünk. (sajnos még mindig ott tartunk, hogy a rendőr nem követhet el hibát, biztos, hogy mi vétkeztünk)

Akkor most leírom részletesen mi történt:

A házunk előtt végig az utcában megállni tilos tábla van,a mi oldalunkon. A másik utcában rendszeresen rendezvényeket( időnként vásárokat tartanak)ilyenkor az utca tele van ott parkoló autókkal, de olyan módon, hogy a kapun is alig tudunk kimenni. Szerettünk volna a saját autónkkal a garázsból ki állni, hogy meg látogassuk a két hetes unokánkat. de a már kapun is elhelyezett megállni tilos tábla ellenére is oda is parkoltak.( meg a kiskapu elé is)

A feleségem fölhívta a helyileg illetékes járási rendőrkapitányságot, hogy küldjenek egy járőrt aki rndet tesz mert még gyalog sem tudunk kimenni nem még autóval.

A ki tett már ilyen bejelentést az tudja, hogy egy:( rögzítik a hívást kettő meg kell adni bizonyos adatokat mint név lakcím telefonszám,amit azonnal ellenőrizni is tudnak.

A járőr (egy) kiérkezésekor feleségem a konyhában foglalatoskodott nem vette észre a rendőrautót a ház előtt (megérkezett), én a szoba ablakából néztem végig, hogy kiszállás nélkül 30mp után elhajt intézkedés nélkül.

Szóltam neki, hogy már el is ment, ő újra hívta az ügyeletet, és mondta, hogy a járőr intézkedés nélkül el hajtott, az ügyeletes meg ígérte, hogy visszaküldi és várjuk majd mondjuk el neki, hogy miért hívtuk.

15 perc elteltével meg is érkezett, a feleségem ki ment elé és köszönés után mondta ő tette a bejelentést és meg kéri, hogy a kapuk előtt és az utcában szabálytalanul parkoló autósokkal szemben kezdje meg az intézkedést.

Mire a rendőr felemelt hangon megindulva a kapu felé elkezdte mondani "mi baja van magának azzal, hogy itt parkolnak az autók mért foglalkozik vele"

Mondta neki a feleségem, hogy a tábla is tiltja meg az autónkkal is szeretnénk ki el menni.

Erre a válasza az volt "a rendezvény idején szabályosan állnak itt, és maguk meg ilyenkor ne menjenek sehova, vagy menjenek ahogy akarnak" erre a feleségem meg fordult az udvar közepén annyit hozzá fűzve "na ezzel sem lettünk előbbre" mire a rendőr a kapuból fennhangon kérte a feleségem, hogy igazolja magát, és ezzel egy időben elindult a kapun át az udvaron a feleségem után a feleségem a bejárati ajtóból vissza fordulva mondta neki "én már igazoltam magam a telefonban én voltam a bejelentő" "Az engem nem érdekel eljárás alávonom magát"

és és a lakás ajtó elé érve újra felszólította, és mivel közben a feleségem be jött az előszobán át a konyhába és tovább végezte a dolgát (kacsát sütött sütőben és éppen vette ki az asztalra a forró tepsit)

a rendőr a konyhába követve újra felszólította, hogy adja át részére az okmányait, közben terpesz-állva és a tomfát ütögetve a lábához. Mivel a feleségem erre sem volt hajlandó átadni az okmányt, hanem kérte, hogy hagyja el a lakást, ő fenyegetően "álljon a falhoz és tegye hátra a kezét, higgye el hogy beviszem"

A feleségem erre már nagyon meg ijedt, és kérte, hogy hagyja el a lakás azonnal viszi az okmányokat csak kiveszi a hálószobából a táskáját, erre a rendőr "nem megyek magával"

a feleségem mikor átadta az okmányokat újra kérte, hogy hagyja el a lakást.

Ekkor léptem én is elő a belső szobából, és fennhangon meg kérdeztem mit keres a lakásomban, azonnal takarodjon a lakásból, és közben hívtam a központi ügyeletet ahol elmondva mi történik éppen a lakásban, ügyeletes akarta kapcsolni a járási rendőrséget ahová tartozunk, és ahonnan a rendőr is jött, mondtam neki az nem jó kapcsolja a megyei kapitányságot, a következő kapcsolt elmondta, hogy szabálytalanul tartózkodik a rendőr a lakásban nyomatékosan kérjem meg, hogy távozzon, ők is próbálják el érni rádión.

Közben a feleségem ment a lakásból kifelé faroló rendőr után, hogy ne vigye el az okmányait a kapu mellet a kuka tetején macskakaparással feljegyzett valamit és köszönés nélkül el ment. Az 3lső perctől kezdve mikor meg érkezett és kiszállva az autóból az egész ember feldúlt volt reszketett a szája széle remegett a keze. Mikor a feleségem a kapuból el indult befelé elkezdett sírni mint a záporeső és a lakásba érve fulladásos rosszulléte volt mentőt kellet hívnom.

Azt kívánom minden ilyen kedves embernek, hogy verje meg az isten.

Mindenki leszűrheti belőle a tanulságot, ( milyen jogállamban élünk)

Ja még annyi bementem az illetékes kapitányságra feljelentést tenni, ahol közölték velem, " a kolléga a felettesének a jelentésében megnevezte a menetrend szerinti buszsofőrt aki épen elhaladt a ház előtt a történet ideje alatt, hogy tanúsítja a rendőr nem volt benn a lakásban"

Ennyi a történet csak azért írom le mert meg vádoltak mindenfélével, egyetlen hozzászóló feltételezte az ártatlanságunkat.

2013. febr. 12. 03:34
 28/48 anonim ***** válasza:
0%
A rendőr is ember
2013. febr. 12. 07:13
 29/48 szokratesz ***** válasza:
0%

Na akkor talán elsőre is le kéne írni, hogy mi történt (szerinted).

Egyébként nekem még mindig nem meggyőző a történet. Gondolom ez a Te szemszögedből készült beszámoló.

Ha voltál benn panaszt tenni arróljegyzőkönyv készül,kivizsgálják az esetet, gondolom annak is van egy példánya Nálad. Esetleg ha azt bemásolnád....

Továbbá a rendőr jogosan kérte a feleséged iratait is mint bejelentőt az intézkedés rögzítéséhez meg kell jelölni.

Nekem inkább az az érzésem, hogy benneteket a rendezvény zavart inkább és így próbáltatok intézkedést kicsikarni a rendőrségtől.

Volt nekem is tapasztalatom az olyannal, hogy jajj nem tudok kiállni a garázsomból. Kimentem aztán érdekes mód simán ki lehetett állni.

Ne csak Tőlünk várd el a toleranciát,hanem magatoktól is.

Azért ha elhagyod az országot arra készülj nyugodtan, hogy ausztriában pl.elég ha a rendőr azt mondja, hogy gyorsan mentél és már fizethetsz is. Csak mögéd áll kocsival és ha gyorsan mész akkor gyorsan. Nem fog fényképet mutogatni meg ilyesmi.

Németországban egy ittas személy leköpte a rendőrt-1 év letöltendő meg 10000 euró bünti.

A ma elhagyók pedig nem emiatt mennek külföldre,hanem a jobb élet reményében, ahol tudnak annyi pénzt keresni amiből megélni is lehet. Nem kell idekeverni a személyes problémádat.

2013. febr. 12. 09:32
 30/48 anonim ***** válasza:

valóban nem tiszta még pár dolog, de így könnyebben elhiszem, hogy a rendőr is szabálytalankodott.

Viszont elég valószínű, hogy képtelen voltál a rendőrnek, diszpécsernek stb is elmondani rendesen, hogy mi a bajod.

külföldhöz sok sikert, gondolom van remek szakmád, tudásod, nyelvtudásod stb.

2013. febr. 12. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!