Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy lehet valakit tévedésből...

Hogy lehet valakit tévedésből lelőni egy vadászaton?

Figyelt kérdés

Ma két ilyen eset történt, de korábban is időnként történt ilyen. Mondani se kell, hogy én még sose vadásztam, ezért is nehezen tudom elképzelni. Összetévesztik egy vaddisznóval? Én csak természetjáróként hallok néha puskadörgést, akkor mindig meg is ijedek, de olyan esetet még nem hallottam, ahol kívülállókat lőttek volna le, mindig csak a vadászathoz tartozókat.

[link]

2013. jan. 26. 18:29
1 2 3 4
 21/35 szokratesz ***** válasza:
55%
Farikcsa Te aztán tudsz. Gondolom vegetáriánus vagy,mert azoknál szokott a teljesértékű fehérje hiány ilyen aggressziót kiváltani:)
2013. febr. 4. 06:57
 22/35 anonim ***** válasza:
57%
A fehérjét pótolom turmixokkal,tejtermékekkel,tojással.Ki is a békésebb?És ki az agresszívabb?Aki állatokra lődöz.
2013. febr. 4. 09:38
 23/35 szokratesz ***** válasza:
40%

Gonosz farikcsa, elveszi a tejet szegény állatok utódai elől. Pótolod műizékkel,menj már valahova te nagy zöld emerke.

Gondolom Te tartozolazok közé akik karácsonykor a fnyőfák kivágása ellen is küzdenek. Az is csak a tudatlanságot mutatja,mert az olyan termény mint a búza csak 10 évente aratják. S képzeld nem is az erdőben terem.

A vadakat pedig így tenyésztik. természetes közegükben élnek, aztán itt nem vágóhídon végzik ki őket hanem ott ahol épp tudják.

Sok lüke vega.

2013. febr. 4. 12:01
 24/35 anonim ***** válasza:
54%

Farikcsaaa azt hiszi, hogy az elmúlt hat év alatt 60 ezerről 110 ezerre nőtt vaddisznóállományt farkasokkal meg krokodilokkal kell szinten tartani és megkréni őket, hogy elejtés után vigyék be azt a több mint 100 ezer elkapott vaddisznót feldolgozóba, hogy legyen az éttermekben, meg a boltokban.

Farikcsaaa azt hiszi, hogy az éves több száz milliós erdészeti és mezőgazdasági kárt, amit a disznó meg a szarvas okoz a hozzá hasonló emberek 1 %-ból kellene fedezni.

Farikcsaaa azt hiszi, hogy a vadászat az, hogy az ittas és vérszomjas vadász kimegy az erdőbe és 1 km-ről lelövi a vadat, ami csak arra jár.

Farikcsaaa egyébként szenvedélyes állatvédő. Nyilván ott ül a ladikban, amikor árvíz idején menteni kell a vadat, mert a menekülési útvonalát elzárja a vadvédelmi kerítés. Farikcsaaa megy és töri a havat a vadetetők felé, amit ő töltött fel, hogy az őz eljusson a zord téli időben.

Farikcsaaa saját pénzén vesz földterületet, hogy vadföldet hozzon létre, hogy vadat elvonja a forgalmas főutaktól és a mezőgazdasági területektől.

És nyilván az ő érdeme, hogy világhírű gímszarvas és őz populációnk van, hogy egészséges és évek óta folyamatosan szaporodó vaddisznó populációt tudhatunk magunkénak.

Már bocsánat az iróniáért, de tele van a hócipőm a megmondó emberekkel, akik jó közelítéssel meg sem tudnák különböztetni a dámszarvas borjút az őzgidától, és háromból kétszer sem tudná felismerni a malacos kocát. Nem tudja, hogy mitől él, fogy vagy szaporodik a vad, mitől függ egy terület vadeltartó képessége, és urambocsá' azt meg pláne nem, hogy a magyar vadásztársadalomnak köszönhető - kizárólag -, hogy európában az egyik legjobb és legszebb vadállományunk van.

2013. febr. 4. 13:47
 25/35 anonim ***** válasza:
Az "iróniád" zöme igaz.
2013. febr. 4. 13:54
 26/35 doboszoli ***** válasza:

Érdemes erőlködni?

Te tudod.

Előző jól kifejtette a véleményemet, köszönöm!

2013. febr. 4. 19:05
 27/35 anonim válasza:
Ez a vonzás törvénye. Azt kapod vissza, amit adsz az életben. Sosem értettem mi a jó a vadászatban. Természet egyenlíti a számlát.
2013. febr. 16. 16:23
 28/35 anonim ***** válasza:
Vannak itt értelmes emberek is!!
2013. febr. 16. 16:30
 29/35 anonim válasza:
Rendkívüli alkalmazkodóképességüknek köszönhetően őzek etetésére nincs szükség ahhoz, hogy a vadfaj a természetben fennmaradjon. Vadetetés csupán önös érdekből történik, hogy odaszoktassák a vadakat és könnyebben eltudják ejteni őket mikor kezdődik a vadász idény.
2013. febr. 16. 16:43
 30/35 anonim ***** válasza:
Így van!
2013. febr. 16. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!