Hogy lehet valakit tévedésből lelőni egy vadászaton?
Ma két ilyen eset történt, de korábban is időnként történt ilyen. Mondani se kell, hogy én még sose vadásztam, ezért is nehezen tudom elképzelni. Összetévesztik egy vaddisznóval? Én csak természetjáróként hallok néha puskadörgést, akkor mindig meg is ijedek, de olyan esetet még nem hallottam, ahol kívülállókat lőttek volna le, mindig csak a vadászathoz tartozókat.
Egyetértek Dobos Zolival. Bár én sosem vadásztam, de a vadgazdálkodás valóban egy nagyon komoly munka. Amíg komoly emberek meggyőződésből, hivatásból csinálják.
De amikor már presztizsből vadásznak, meg mert egy jó buli hétvégére, akkor jönnek a bajok. Amikor 'Nene' lövés van. Na ezeket kéne kiszűrni maguknak a vadászoknak maguk közül.
Régen hidd el, kiszűrődtek az ilyen "vadászok" rövid idő alatt. (persze akkor is előfordult baleset)
Ám manapság a piszkos anyagiak beleszólnak a tisztességes sportvadászatba.
Gondolom még életedben nem hallottál a cserkelésről vagy az íjjal való vadászatról, amik kivételesen jó ösztönöket, rengeteg gyakorlatot és kötélidegeket kívánnak.
A vadászat lényege egyébként az állatok populációjának kordában tartása, és ennek a minél hatékonyabb művelése. Ha minden vadász puszta kézzel meztelenül rohangálna, mert az az "egyenlő" küzdelem, akkor a vadak hónapok alatt elszaporodnának és letarolnák az összes földet. Így is felbecsülhetetlen károkat okoznak a mezőgazdaságnak.
A vadászat egyébként az állatvilágban sem az egyenlő esélyekről szól. Szerinted fair, amikor egy négyszáz kilós tigris rárabol mondjuk egy ötven kilós fiatal malacra?
Aki egy gerinces állatra is rálő az egyenlő a pondróval.
Ezek szerint te a vadálatokhoz hasonlítod az embert.Bár akik ilyenre vetemednek azok valóban nem emberek,hanem szívtelen üresfejű lények.
Jézus ereje! Legalább élővilág órán figyelhettél volna!
Nesze neked magyar oktatási rendszer...
"...a vadászat... elsősorban erdőt jelent - testet-lelket újjáélesztő erdőzsongást! Fát jelent és vadvirágot, gombát és szamócát, iszalagot és tüskét, kígyót és békát, hajnalt és napszálltát, esőt és havat, deret és harmatot, napsütést és égzörgést, hársfavirág szagát és harkálycsőr berregését... És szabadságot jelent és - magányt!..."
(Széchenyi Zsigmond: Ünnepnapok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!