Miért kell így elvenni a kedvem az egésztől?
Egyrészt gondolom a szülői önzőség beszél belőlük, mert sokkal szívesebben látnák, h a gyerekük mérnök, tökmindegy, h nem azt szeretné.
Másrészt meg valszeg tényleg féltenek, és aggódnak. És én megértem őket emiatt.
Igazából az egy dolog, h szeretnél rendőr lenni, de gondolom azért, mert úgy gondolod, h Te majd rendet teszel, meg kijátszva a bürokráciát mindig minden körülmények közt segítesz a bajban.
Csakhogy ez nem így lesz. Hatalmas csalódás fog érni, amint állományba kerülsz, h mik folynak a rendőrségen belül. Most nézem a tolvajkergetők sorozatot, amit a Tomcat csinál pár haverjával. Csalibringákkal kapnak el biciklitolvajokat. Néhány akcióban a rendőrség segítségét kérték, akik lelkesen benne is voltak a játékban, több bűnözőt sikerült együtt elkapniuk. De mindet ki kellett engedni, ki tudja miért. Majd néhány résszel később, amikor már videón volt az elkövető arca, 100%-osan gyanusítható volt, és kérték a rendőrök segítségét, közölték velük, h segítenének, de felsőbb utasítás ezt megtiltotta nekik. Puff. Mármint én utálom a Tomcatet, de nem hiszem, h ebben hazudna, nem is lenne értelme. Simán el tudom képzelni, h félnek a fejesek a bársonyszékben, h egy civil kezdeményezés 100-szor hatékonyabb a rendőri munkánál. A rendőrök a mindenkori hatalom/kormány k.rvái. Tök mindegy mennyire érzik helyesnek, amit csinálnak, muszáj, mert különben még azt az éhenhalásra való pénzt se kapják meg.
Gondolom az ilyen csalódástól félnek szüleid, meg attól, h sokan csak azért fognak utálni, mert rendőr vagy.
Van érettségim, mivel főiskolára járok, előtte pedig egyetemen tanultam. Bár ez nem tudom hogy jön ide. Vagy ez ilyen általános ismerkedős kérdés? :D
Egyébként azt nem tudom, h most mekkora túljelkezés van, de azt tudom, h régen csak azért jelentkezett boldog-boldogtalan a határrendészethez, meg a rendőrséghez, mert volt korai nyugdíjazás, konkrétan nekem van egy olyan ismerősöm, aki előbb a román határnál szolgált, majd amikor azt megszüntették, átkerült a rendőrséghez, és annyi kedvezmény jött össze neki, h egy kis rokkantságival pluszban megspékelve 38 évesen nyugdíjba vonulhatott.
Egyébként ne érts félre, és ne húzd fel magad. Nem azért írom ezeket, h még jobban elvegyem a kedved tőle. Én érettségi előtt katona szerettem volna lenni. Csak jobb, ha tudsz mindent arról, h hova kerülsz, mert sokkal rosszabb, ha felkészületlen vagy, és csak akkor csalódsz pár dologban, amikor már túl késő.
És igaza van az első válaszolónak is, h a rendőrség a bűnözés, korrupció melegágya.
Én olyan környéken élek (Pest déli agglomerátuma), ahol nem piti bűnözők vannak, hanem maffia, stb. Itt előfordul, h a bűnözők igazoltatják a rendőrt szamurajkarddal, nemrég a rendőrörs mögött fedeztek fel egy hatalmas marihuánaültetvényt, ami mint később kiderült már évek óta üzemelt.
Az egyik ismerősöm szomszédja a drogosztályon dolgozik, Ő is mondja, h egyszerűen tehetetlenek. Nem azért, mert olyan jól szervezett a maffia, hanem mert rendőrök segítik őket, illetve a felettesük megköti az intézkedő rendőrök kezét, mivel valszeg lefizetik őket.
Azt bírtam, amikor az emberek meghallották a Vizoviczkis esetet, és meg voltak döbbenve :)
Nálunk ezt mindenki tudja, h így megy, máskülönben nem fordulhatna elő, h az arabok Csepelről évi rendszerességgel járnak le hozzánk háborúzni a helyi cigány bandákkal a területért.
Egyébként igazad van, nekem még egy rossz tapasztalatom se volt rendőrökkel, amikor találkoztam velük, mindig rendesek vagy éppen szakszerűek voltak. Ráadásul amikor meglátom, h este elhúz mellettem egy járőr, azért eléggé megkönnyebbülök, mert biztonságban érzem magam.
Ezért van, h akik nagyon fújolják őket, mindig eszükbe juttatom, h persze amikor ellopják valamidet, vagy betörnek hozzád, egyből hívod a zsarukat, akiket előtte még k.rvaanyáztál.
Én amúgy sem azt mondtam, h mindenki utálni fog, hanem hogy rosszul fog esni nekik, amikor meghallják, h valaki a rendőrséget szidja, mert te is beletartozol, és nyilván a fiúk vagy, azt szeretnék, h téged mindenki szeressen, úgy ahogy Ők.
Egy jótanács. Beszélj egy aktív rendőrrel. Hidd el, ő is le fog beszélni. Manapság már nincs miért rendőrnek lenni.
A munkádat a korrupt kollégák és az alkalmatlan vezetők miatt nem tudod rendesen csinálni, az állampolgárok többsége utálni fog, a családi életed szarrá megy és mindezért nagyon keveset fogsz keresni.
Egy rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!