Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a francot képzelnek ezek a...

Mi a francot képzelnek ezek a rendőrök? Nekik mindent szabad?

Figyelt kérdés
Ma mentem haza Budáról, az Erzsébet híd felé tartottam, középső sávban 53 km/h sebességgel a Krisztina körúton és egy Ford Focus rendőrautó minimum 70-nel húzott el mellettem a belső sávban. Előtte a lámpa besárgult, de leszarta, nyomta neki, piros is lett, de azt is leszarta, átment a full piroson. Mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül. Villogtam is neki csomót a pirosnál lassítva és megállva, hogy mi a francot képzel, de semmi, csak száguldott tovább. Ha én csinálnék ilyet, gondolom azonnal 300 ezres bírságot kapnék. Megbüntetik őket is az ilyesmiért, ha mondjuk ezt a madarat bejelentem ezért???

2013. jan. 10. 22:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Attól hogy rendőrautóban ül,és riasztásba megy,nem feltétlenül köteles használnia a megkülönböztető jelzést.Saját maga dönti el az adott körülménytől hogy használja e vagy sem. Emellett ahogy már leírták nem minden rendőr használhatja,külön vizsgát kell tennie,és külön szabályok vonatkoznak a megkülönböztető jelzés használatára.Akinek nincs vizsgája nem használhatja,akinek meg van és indokolatlanul használja azt előveszik érte.
2013. jan. 12. 21:27
 22/40 anonim ***** válasza:

3:52, látom az irónia fogalmát hallomásból se ismered. Nem szó szerint kell érteni a 35-öt a vasúti átjáróban, csak közöltem egy példát arra, hogy traffipaxolásra mindig van elegendő ember, de ha szükség lenne rájuk effektive, akkor nincs elég ember...ezt próbáltam felvázolni egy példán keresztül, ha kevesebb időt töltenél trollkodással, még fel is fognád.

Kétszer is szükség lett volna a segítségükre, aztán a legtöbb amit kaptam, ez volt hogy "és mit akar,mit tegyünk". Sírvaröhögésen szánalmas brigád.

2013. jan. 13. 15:14
 23/40 anonim ***** válasza:

Ne erőlködj, ebből már nem jössz ki jól!

A szemetek nem csinálnak semmit (csak büntetnek), de ha sietnek valahová, akkor azért szemetek... Legyenek ott mindenhol, de lehetőleg repülve, vagy teleportálva mi? Mondom, agy... a hiánycikk...

2013. jan. 13. 17:10
 24/40 anonim ***** válasza:

Most komolyan kedves kérdező te ezt élvezed hogy hergeled a hangulatot?

Teljes szívből kívánom, hogy ha egyszer neked lesz szükséged rendőri segítségre (bár tudom soha nem volt és nem is lesz, mert ilyen szervezetre nincs szükséged, valamint azt is tudom hogy az ilyen szájhősök szoktak legjobban sírni a telefonban mikor rendőri segítséget kérnek) a rendőr 50-el tögyögjön ki hozzád, mert SAJÁT MAGA NEM DÖNTHET a megkülönböztető jelzés használatáról, arra engedélyt kell kérni az ügyelettől, és minden vacakért nem fogják engedélyezni neked h mkj.-t használj, ami vacakról később kiderülhet hogy sokkal súlyosabb következményei lettek mint elsőre gondolta volna bárki. Eltudod te képzelni azt hogy milyen kéklámpás autót mkj-vel vezetni? Mikor senki nem tudja hogyan reagáljon mikor meglát egy villogó rendőrautót? (MEGOLDÁS: RUTINVIZSGA ELTÖRLÉSE MERT TÚLKÉPZETT AZ ÁTLAG MAGYAR SOFŐR) Sokkal nagyobb a balesetveszélye ha azzal megy, mintha anélkül sok esetben.

Megkérlek ne alkoss véleményt arról amiről nincs biztos fogalmad, járj utána a dolgoknak, és utána irkálj baromságokat mert így csak olajat öntesz a tűzre. De persze ez a jó nem? Nem kell Rendőrség igaz? Komolyan ennyi esze a mai magyar embernek?

De gondolom te jobban tudod a szakmát mint azok akik már xx éve benne dolgoznak ezért is alkotsz róla ilyen határozott véleményt. Én sem írkálok baromságokat az űrkutatáshoz mert fingom nincs róla.

2013. jan. 15. 22:37
 25/40 anonim ***** válasza:

Tőlünk nyugatabbra agyilag fejlettebb társadalmakban elő sem fordulhatna hogy valaki megkérdőjelezi hogy miért megy gyorsabban a rendőr mint a megengedett. Inkább lehúzódik, és reméli hogy a rendőr oda ér időbe ahova siet.

Lehet persze azzal jönni hogy nagy a különbség a magyar meg a nyugati rendőrségek között (szakmailag szerencsére lehet inkább felénk billenne a mérleg....), de akkor gondolj bele abba hogy a nyugati és magyar átlagember között meg 10X ekkora különbség van.

2013. jan. 15. 22:42
 26/40 A kérdező kommentje:
Csakhogy más fejlettebb normális országokban a rendőrség végzi is a munkáját, s nem csak a büntetésekre hajt.
2013. jan. 16. 00:27
 27/40 anonim ***** válasza:

Menny külföldre olyan büntetéseket rád szabnak hogy beszarsz azt hiszem! A fizetés figyelembe véve is arányos a magyar.

Külföldön végzi a munkáját a rendőrség? Szerintem meg egyáltalán nem végzi jobban, ezt onnan mondom hogy éltem egy 1 évet Németországban, és amit az ottani ,,járőrök" tudnak az egy kalap szar, ezt nyugodtan elhiheted.

Az meg a másik engem életemben egyetlen egyszer bírságoltak csak meg, pedig majdhogynem napi rendszerességgel vezetek, akkor is a legkisebb 5000 forintra. Pedig nem vagyok mai gyerek. Most akkor hogy is van ez kedves kérdező? Én betudom tartani a szabályokat, akkor mindenki betudja. Azért vannak.

2013. jan. 16. 13:45
 28/40 anonim ***** válasza:
Egyébként hány éves vagy kérdező? Mert ha mondjuk 20-on felüli, akkor szomorú ilyen felfogású állampolgárok élnek itthon. :(
2013. jan. 16. 13:47
 29/40 anonim ***** válasza:
Olyan postaláda szerű dobozokból mérnek nyugaton sok helyen hogy észre sem veszed... Informálódj mielőtt baromságokat beszélsz..
2013. jan. 16. 13:49
 30/40 anonim ***** válasza:

Tisztelt frocsogok!

1. A rendor nem azert birsagol, mert nincs jobb dolga, ok is utaljak b*szogatni a jo nepet, viszont a felsovezetestol jon az ukaz, hogy x kapitanysagnak ennyi es ennyi birsagot prezentalnia kell minden honapban. Statisztika az egesz, semmi mas. Ha nincs eleg adott ido alatt, ezzel az indokkal az adott alosztalyvezetot/osztalyvezetot/kapitanyt szepen fel lehet allitani a szekebol. Mivel ezt el akarjak kerulni, ezert a vegrehajto allomany teljesitmenykenyszer alatt all. Sokszor hallom, hogy egy-egy jarorparosnak egy valtasban x mennyisegu birsagot ki kell osztania, szabalysertesi feljelentest kell tennie, kulonben a nap vegen megkerdezik, hogy mit csinalt egesz nap. Szoval ezzel kar a szerencsetlen kisrendort b*sztatni, persze tudom, o van keznel. Es csak hogy tiszta legyen mindenkinek, a birsagokbol a rendorseg semmit nem lat, az megy a nagy kozosbe, mielott meg valaki azt talalna mondani, hogy azert birsagolnak a rendorok, mert erdekeltek benne.

2. A kozlekedesi szabalyok a rendorre is vonatkoznak. Szemelyes pelda: civil autoval mentem 50 helyett 70-nel fontos bunugyi erdekbol mkj. nelkul. Bemertek, kijott a csekk, abszolut meg tudtam indokolni a gyorshajtast a fonokom elott, ettol fuggetlenul mehettem befizetni a 30k-s csekket. Ennyit arrol, hogy a rendorok barmit megtehetnek, kedves kerdezo. Gondolhatod, hogy azota csakis a mindenkori kozlekedesi szabalyok betartasaval vezetek szolgalati autot, bar lehet, hogy egy sertett (adott esetben te) nehezmenyezne, hogy a kozlekedesi szabalyok betartasa miatt erkezett 5-10 perccel kesobb a segitseg, ami miatt esetlegesen kart, serulest szenvedtel. Oszinten kivanom, hogy ne forduljon elo veled ilyen eset.

A lenyeg, hogy fogalmad sincs, miert vezettek igy, nyilvan volt ra okuk. Ha akarod, nyugodtan jelentsd be.

2013. jan. 16. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!