Melyik mit csinál?
Figyelt kérdés
Honvédtisztnek vagy rendőrtisztnek éri jobb menni? melyik mit csinál? Tudtommal az NKE-n lehet tanulni mind a kettőt csak külön tagozaton, mind a kettőre lehet menni érettségi után? és mi,mennyi pont kell a bejutáshoz? hová könnyebb?2013. jan. 3. 18:35
11/24 A kérdező kommentje:
A felvi.hu-n néztem ,hogy pl NKE-HHK-n belül van kétszer van kiírva a katonai vezető az egyikhez mint mondtad 365 körü van a másikhoz meg 60 pont??!?!?!?
Az egyik az alapképzés másik a mesterképzés?
2013. jan. 12. 07:53
12/24 A kérdező kommentje:
Én csak az alapszintűre akarok menni a főiskolai-ra egyenlőre. Nem egyből az egyetemi részre menni
2013. jan. 12. 07:55
13/24 anonim válasza:
nem dehogyis... a 60 pontos hülyeség azzal ne foglalkozz a 360 pontos a jó. Nincs főiskola.
Rendészeti Szakközép van ami 2 éves érettségi után mehetsz csak, tiszthelyettes leszel őrmester.
és
NKE-Rendészettudományi Kar ami 3 éves érettségi után, hadnagy leszel a legkisebb tiszt.
Katonaságnál is gondolom van tiszthelyettes képzés, a tiszti képzés meg NKE-HHK.
14/24 A kérdező kommentje:
Értem! Ha az NKE-HHK-n végzek alapképzésen, akkor fogok rendelkezni főiskolai szintű végzettséggel? ilyet hallottam.
Mert amit kinéztem munkahelyet főiskolai végzettséget kér minimum.
2013. jan. 18. 21:57
16/24 anonim válasza:
így van az alapképzés egyetem főiskola diplomát ér, ha mesterképzést végzel utána ami +2 év akkor lesz egyetemi végzettséged. De az alapképzést elvégzed akkor is ugyanúgy tiszt leszel.
17/24 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ! Hogyha elvégzem a katonai vezetőt például. Aztán azt ott hagyom bármi miatt mondjuk a távolság miatt akkor utána ha jelentkezek a rendőrségre? Na akkor mi lesz? egy rövid átképzés és annyi? ott is ugyanúgy tiszti vagy nagyobb rang? Ugyanis olyat hallottam ,hogy pl mivel a katonaság magasabb fokozatú rendvédelmi szerv akkor ha átmegyek nagyobb lesz a rangom?
2013. jan. 19. 10:17
18/24 anonim válasza:
Nagyobb biztosan nem lesz. Kisebb maximum. És az se biztos hogy át tudsz menni, ma már egyre nehezebb szerintem megoldani. Magasabb fokú rendvédelmi szerv? Nem lehet összehasonlítani a két szervezetet, az egyik feladata hogy a segítségnyújtás a másik meg pusztít.
19/24 A kérdező kommentje:
Olyan van ,hogy egyből elvégzem a szakot kézbekapom a papírt róla, de nem ebben az irányban folytatom hanem beadom a jelentkezésemet az Alkotmányvédelmi hivatala? Ilyen van vagy egy ideig muszáj a honvédségnél maradnom? az Alkotmány védelemhez a Rendészeti vagy a Honvédtisztivel érek többet?
2013. jan. 19. 16:11
20/24 anonim válasza:
Alkotmány Védelmi Hivatalban rendőrök dolgozok. Oda katonatiszt nem mehet. De ez nem úgy megy hogy elvégzed és beadod a papírt. Oda nem lehet egyből odakerülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!