Mindkettő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy-egy karja. Tehát ezek nem szakok, ezen belül vannak azok, rengeteg irány van, mindenhová más a követelmény.
2013. jan. 3. 19:21
2/24 A kérdező kommentje:
Értem, és azt esetleg ,hogy melyik helyre van nagyobb túljelentkezés? és melyiknek éri meg elmenni?
Fú hát ezt nem tudom megmondani, de ha jól tudom a felvi.hu-n vannak régebbi statisztikák, hogy hány jelentkező van, és ebből mennyi kerül be. Azt hiszem a rendőrtisztire jutnak be kevesebben százalékosan.
2013. jan. 3. 22:33
A Hadtudományi karra kevesebb pont kell a bekerüléshez. Nem tudom pontosan oda 350 körül, a Rendészettudományi Karra meg 380-420 között. De emellett teljesítened kell mindkettőhöz az orvosi-pszichológiai alkalmasságikat.
Hogy melyikre menny azt neked kell eldöntened, mindegyik mellett vannak ellenérvek és érvek is.
2013. jan. 3. 23:27
5/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az én elképzelésem nem túl elszakítva majd a család barátok stb. Hanem pontosabban ne legyen unalmas de ugyanakkor se túl veszélyes és olyan legyen ami leköt. Ezért gondoltam a Katonai Nemzetbiztonsági hivatalra.
NKE-nek a Honvédtisztképző karán kell végeznem hozzá???
Nyílván igen, honvédtisztnek kell lenned hozzá. De ez nem így működik, hogy Te oda akarsz menni miután elvégezted. Mind két iskola esetében, de főleg a Hadtudományinál, miután végeztél megmondják hogy hova mész és kész. Nincs túl sok beleszólásod. Nagy eséllyel beraknak valamelyik laktanyába, lakóhelyedtől messze és szia.
Rendszétettudományinál meg jó eséllyel mész oda, ahova szeretnél. Ha nem egyből, de egy éven belül biztosan. Rendőrség van mindenhol. És valamivel egyelőre még mindig izgalmasabb mint a legtöbb munka.
2013. jan. 4. 22:02
7/24 A kérdező kommentje:
például a Miskolci rendőrszakközépből az Alkotmány védelmi hivatal? Mármint úgy sem szimpatizálják az átképzést?
Alkotmány Védelmi Hivatalban rendőrök dolgoznak tehát oda jó mind a szakközép, mind a tiszti. Más kérdés hogy mennyi esélyed van oda bekerülni.
2013. jan. 5. 18:54
9/24 A kérdező kommentje:
Ha valaki mindennek megfelel még akkor sem biztos, hogy felveszik??
Figyuzz, mindkét helyen magas a ponthatár, 365 környékén de a 400 fölöttit is eléri. A rendőr az országban dolgozik emberek között, a katona a világban dolgozik emberektől távol. Persze ez most egy nagy-nagy általánosítás volt, de a rendőr egyenruhája kirí a tömegből a katonáé elrejti a szem elől, hiszen terepszínű. Ez is nagy általánosítás, hiszen van hogy díszegyenruha katonáknak, és civil a rendőröknek, de érzed a különbséget remélem. Hozzám a katonai pálya áll közelebb, az NKE-HHKra akarok menni. De ne légy ilyen elveszett, légy talpraesettebb ha ilyen szakmát akarsz, és ne minket kérdezz, a ezekről hanem az egyetem honlapját és a felvi.hu-t. és miért akarsz állandóan oda a miskolci fősulira menni? ha ide felvesznek, ide menj.
2013. jan. 11. 16:05
Kapcsolódó kérdések: