Van rendőrökkel kapcsolatban pozitív tapasztalatod? Találkoztál már segítőkész rendőrrel?
Hát a mondat második felét valóban nem mondtam, és nem is fogom. Soha nem fogom MEGKÉRNI a rendőrt, hogy büntessen meg.
De az első felét bizony többször is mondtam már, mert akár tetszik, akár nem, VALÓBAN megszegtem a közlekedési szabályokat. Fizettem már én is gyorshajtásért 30 ezret, és persze hogy szívtam a fogam, mert nem kis pénz az. De el kell ismernem, hogy tényleg gyorsabban mentem (50-es úton 70-nel), és ezért tetszik, vagy nem, jogos volt a bírság.
Ezek a "becsület bajnokai" meg legalább beismernék, hogy hibáztak... De ahhoz ugye őszinteség is kellene.
17 éves voltam és találkoztam velük éjjel 2-kor az utcán. Kérdezték, hogy hol voltam és hova megyek. Mondom haveromnál voltam és megyek haza. És haza vittek.
6 "brazil" közül 1 úgy elverte az egyik haveromat (aki olyan részeg volt, hogy menni nem tudott, szóval igazán könnyű dolguk volt), hogy borda törés, combcsont repedés, zúzódások lett a jutalma és a mentő vitte el. Mi csak ketten voltunk egy másik haverommal, ki akartuk menteni a gyereket és nem mertük elmondani a rendőröknek, hogy mi történt, mert féltünk, hogy a brazilok utána minket is bántanak. Ezért inkább azt mondtuk, hogy a sötét miatt nem láttuk mi történt. Ők meg azt hazudták, hogy csak kergetőztek aztán a gyerek elesett :P
Utána mi ketten beültönk a rendőrautóba, azt mondták a rendőrök, mutassuk meg hol lakik az áldozat édesanyja. Mutattuk merre menjenek, de nem arra mentek, hanem a verekedő banda után. Rájuk világítottak, megkérdezték, hogy melyik volt az? Mondom: ott középen az első. Odahívták a rendőrautóhoz a gyereket:
-Nincs valami mondanivalód?
-Nincs.
-Mi a neved?
-Xy..
-Tegyél a neve mellé egy X-et (mondta a társának)
Tényleg nincs semmi mondanivalód? (közben mi ott hátul kuporogtunk a hátsó ülésan :D)
-Nincs.
Ennyi volt. A rendőrnek eldurrant az agya, rányitotta az ajtót a gyerekre, elvitte hátra, már hallottuk is a csattogást meg az anyázást. Erre kiugrott a másik is, nagy ordítozások meg még 1-2 huppanás :D
Egy olyan 5 perc múlva visszaszálltak és mondták:
-Ne aggódjatok fiúk, ezekkel már nem lesz több probléma :D
---
Egyszer itthon voltam egyik nyáron és néztem a TV-t. Nyitva volt az emeleten a terasz ajtó, fújta a függönyt a nyári szellő. Egyszercsak valami CB hangokat hallok, meg ilyen szöveget, hogy "lehet a teraszon ment be"
Hát úgy hirtelen megállt bennem az ütő :D Kinéztem az udvarra és láttam, hogy ott áll 2 rendőr és néz fel a teraszra. Na mondom lehet le kéne menni szólni nekik, hogy itt nincs senki. Nyitom a lenti ajtót és szép óvatosan nyitottam ki, de már mind a két rendőr ott állt előhúzott gumibottal.. gyorsan mondtam, hogy nyugi én itt lakom :D Aztán mondták, hogy mutassak valami igazolványt meg kérdezték hogy hívkják apámat meg ilyesmi.. aztán mondták, hogy jól zárkódjak be, mert sok az érdekes alak mostanában erre felé :D
Azért jó tudni hogy így vigyáznak az emberre ::D
Előző vagyok.. mág van egy csomó sztorim velük, de nem akarok ide regényt írni. Egyszer elkaptak motorral és előttem ment 3 haverom. Nekik nem volt semmi papírjuk, nekem meg igen és engem fogtak meg :D
Csak pozitív élményeim vannak velük. Igaz, hogy én vidéken élek, de én szeretem őket, nagyon segítőkészek. Egyszer volt rá alkalom, hogy hívtam őket, de 1 perc alatt itt voltak. A városi/bp-i rendőröket nem ismerem, itt vidéken tuti jó fejek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!