Van rendőrökkel kapcsolatban pozitív tapasztalatod? Találkoztál már segítőkész rendőrrel?
Tüntetés után egy eldugott mellékutcában igazoltattak.
Rosszul kezdődik, mi? Én is azt hittem, de kifejezetten udvariasan és barátságosan viselkedtek - mondták, hogy ezt kapták parancsba, és semmilyen módon nem törekedtek megfélemlíteni.
Igen.
Úgy vettem észre, hogy ahogy több a fiatal szegényebb környezetből érkező rendőr, annál több köztük a "jószívű", segítőkész is.
Csak negatív tapasztalat.
30as táblánál 44-gyel mentem reggel 6-7 óra közt nyáron. Eredmény 30.000 bírság. (nyári szünet volt, üres volt az utca, senkit nem veszélyeztettem)
Hatvan - Mátra között leintett és belekötött abba, hogy miért világít a motoron a távolsági fényszóró. (mivel csak 125 ccm-es a moci a távolsági is max 25 métert világít előre, szerintem senkit nem vakítottam vele)
"30as táblánál 44-gyel mentem reggel 6-7 óra közt nyáron. Eredmény 30.000 bírság."
Ezek szerint majdnem 50%-kal túllépted a megengedett sebességet. Olcsón megúsztad, ne panaszkodj. Az, hogy senkit nem veszélyeztettél, nem kifogás. Megszegted a szabályt, ne a rendőrt hibáztasd érte, hogy megbírságolt.
Nem kifogás a 80.000 ft-os fizetés. A szabályok ugyanúgy kötnek téged is mint másokat, ez a különbség a magyar és a tőlünk nyugatabbra élők között. A magyar egyből azt nézi, hol és mennyire lehet áthágni a szabályokat.
Megjegyzem ha 80.000ft-os fizetésem lenne, nem biztos hogy kockáztatnám áthágni a szabályokat, tudván hogy ekkora bírságok vannak. És ezért ne a rendőrt hibáztasd.
30-as táblánál senkit nem veszélyeztettél? A 30-as tábla nyílván azért volt ott, mert fokozott baleset veszély áll fenn annak áthágása esetén. És hidd el, kevesen látják előre, hogy balesetet fognak okozni. Ha kiugrott volna eléd valami elől egy kisgyerek? Egy életre lelkiismeret furdalásod lenne. Valamint abba bele se gondolj, ha esetleg neked a gyereked sérülne meg, Te lennél legjobban felháborodva.
Vagy esetleg ez az út egy teljesen belátható mező közepén volt? Ott aligha van 30-as tábla..
"Akkor sem volt reális"
Kint volt a 30-as tábla, vagy nem? Senkit nem érdekel a magánvéleményed, a szabályokat be kell tartani, akkor is, ha nem értesz velük egyet.
A 30 km/h-nak az 50%-a 15, és 30+15 = 45. Te 44-gyel mentél így hát bizony az majdnem 50%. Számolni tudni kell(ene)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!