Ha egy ismerősöm feljelent azért, mert nem fizetem vissza azt a pénzt, amit kölcsön adott, mi lesz?
Sőt van telepatikus szerződéskötés is ! Megjelent álmomba Bred Pitt és nekem ajándékozta a házát.
Szerintetek miért kell két tanú meg papír meg különböző azonosításra szolgáló számok pl személyi ha elég szóban ?
Milyen emberek vannak
De, ha nekem nem hiszel, akkor lapozd fel a Ptk-t, a magyarorszag.hu-n mindenki számára elérhető.
Ajánlom különös figyelmedbe a 216. § (1) bekezdését, találsz benne érdekességeket.
Ha nem is kérted akkor meg pláne !
Szóbeli szerződéskötés akkor érvényes, ha egy folyamatban levő ügyről van szó aminek elemei le vannak papíron rögzítve és van tanú is, itt nincsen :( ne zagyváld a dolgokat én is sztárügyvéd vagyok, te csak mezei ?
amúgy én is nem egy sráccal fizettettem ki a dolgaimat, szted nem mentek volna már a rendőrségre, miután dobtam őket ?
Szted ha egy pasi megvesz egy szerkót egy csajnak, majd dobja akkor ő is elmegy a rendőrségre ? Kirhögik !
Anorexiás Annunaki
Remélem csak trollkodsz, mert különben nagyon hülye vagy.
216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.
Szóbeli szerződés például az is, amikor bemész a pékségbe és veszel 1 kg kenyeret. Te arról is írsz szerződést és aláíratod 2 tanúval? Esetleg közjegyzővel közokirati formába foglaltatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!