Volt ma 1 balesetem ami szerintem 50-50% de a rendőr végig csak engem okolt, és fenyegetett, hogy feljelent, szerintem a másik ismerőse lehetett?
Írd le a szituációt, abból talán kiderül, hogy tényleg részrehajlás volt, vagy igazából csak ennyire evidens, hogy te hibáztál.
Pl. ha hátulról belementél valakibe, akkor biztos, hogy téged marasztalnak. Tök mindegy, mit csinált előtted a másik, nem nagyon vizsgálják az esetet, helyszínelni sem szoktak.
A rendőrség általában azt bünteti, akinek a szabálytalan cselekménye leginkább okozati összefüggésben van a balesettel.
Ez jelen esetben te vagy, mert a visszapillantóval átlógtál a szembejövő sávba - ebből alakult ki a baleset. Részletkérdés, hogy egy rutinos sofőr ettől nem rémül halálra.
Valószínűleg más rendőr is így döntött volna. Ettől még nem biztos, hogy tényleg ez a helyes döntés, de a gyakorlat ez.
Ha nem kaptál semmilyen papírt, az nem jó, de a jegyzőkönyvet szerintem postán is küldhetik majd. A rendőrség határozatban fogja megállapítani a felelősségedet. Ez ellen általában van helye fellebbezésnek (ha nincs, akkor bíróságra viheted), de ezzel a lehetőséggel csak akkor érdemes élni, ha valami tuti ütőkártya van a kezedben. Már csak azért is, mert a fellebbezés illetékköteles.
Első!
Akkor is ha a másik beletolatott? :D
CactusLoCus!
Ezen már én is gondolkoztam :DD
De valószínűleg a féknyom elárulna.
A baleset azért alakult ki, mert kanyar előtt nem lehet megkezdeni az előzést, ha nem látod azt be. Nyilván nem láttad be a kanyart, azért kellett a kerékpárost úgy előznöd, hogy behúzódj a felezővonalhoz.
A baleset kialakulásáért te vagy a felelős!
(Egy pártatlan rendőr.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!