Volt ma 1 balesetem ami szerintem 50-50% de a rendőr végig csak engem okolt, és fenyegetett, hogy feljelent, szerintem a másik ismerőse lehetett?
Kezdjük szépen kivesézni a dolgokat (nem lesz minden részletre kiterjedő, de megpróbálom).
Be nem látható útkanyarulatban egy nyomon haladó járművet csak akkor előzünk meg, ha az nem jár a záróvonal érintésével. Ez tisztasor, tehát a Te magatartásod megzavarta a szemből érkező jármű vezetőjét. Ő erre belesatuzott és áttérve a Te oldaladra ütközetetek. Az, hogy a baleset elkerülésére nem a legjobb megoldást választotta az nem róható fel neki, és nem lehet baleseti ok.
Írod, hogy volt vagy 30 méteres féknyoma. Sima száraz úton egy átlag autónak 0,7-s lassulással számolva 90 km/h-s sebességnél olyan 40-45 méteres a féknyom. Jelen esetben szerintem nincs sebességtúllépés, ha lenne is akkor sem az a baleset oka.
Gyanúsan nyugodt volt a másik fél és végig téged okolt a rendőr. Persze, a fentiek miatt. Ha van valami kétséged, hogy a rendőr részéről valami sumákság van, akkor lehetőséged van az intézkedés ellen panasszal élni amelyet a parancsnokánál (vagy a nyomozó ügyészségen, vagy a katonai ügyészségen vagy a független rendészeti panasztestületnél) megtehetsz. Ki fogják vizsgálni hidd el!
Nem is helyszíneltek. Ez azért van, mert a helyszínbírság aláírásával elismerted a felelősségedet, további eljárás az ügyben nem lesz. Fordulhatsz bírósághoz, de 99 százalék, hogy helybenhagyják a helyszínbírságot. Így nem is fogsz kapni semmi határozatot, a helyszínen ki kellett volna tölteni a kék-sárga európai kárbejelentőt. Bár ez a másik fél érdeke lenne. Új jogszabály szerint közlekedési balesetnél is lehet már helyszíni bírságot kiszabni, ha bizonyos feltételek fennállnak. Ezt azért találták, ki hogy gyorsítsák a feldolgozandó ügyeket, ne fojtsa meg a szabálysértési előadókat a rengeteg akta. Amit a helyszínen le lehet rendezni az ott legyen elintézve.
Bocsánat ha egy kicsit hosszú lett, így sem fért bele minden. Kérdezz, ha valami még nem tiszta.
Már egy kis paranoiát érzek a soraidból. Még egyszer leírom lassan...menj be a helyszínelő rendőr parancsnokához (ügyészségre stb...) és tegyél panaszt! A rendőr a helyszínre csak hivatalos okból kérhet autómentőt, csak az ügyeleten keresztül és csak a szerződött partnerrel egyeztethet és ő dönti el kit küld. Ha nem így volt az baj és okod van panaszkodni. De ez nem fog azon változtatni, hogy a balesetért Te vagy a felelős!!! A biztosítóhoz bejelentheted a káreseményt, náluk lehet kármegosztást is kérni úgy tudom. Ők megvizsgálják és eldöntik, hogy 70-30 százalékban fizetnek. Utána ha ez nem tetszik lehet bírósághoz fordulni.
Hidd el, a helyszínen így jártál a legjobban, egy feljelentésnél ugrott volna a jogsid is 2-3 hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!