Lefotóztam egy rendőrautót, majd ezután igazoltatott a rendőr. Ilyen esetben feljelent, vagy csak figyelmeztetést kapok?
Hát, elvileg előállíthattak volna, mivel nem tudtad igazolni a személyazonosságodat, de mivel nem tették, már nem is fogják.
Bármilyen meglepő, de egy rendőrautónak nincsenek személyiségi jogai. Ha a képen nem látszanak a rendőrök, vagy nem felismerhetők, akkor a képpel semmi baj nincs.
Szerintem semmi sem lett volna belőle :)
Nézd meg googleban mennyi rendőrös kép van akkor szted azokat mindet megbirságolták mert "felkerült valamilyen weboldalra"??
Csak zavarta őket hogy fényképezel ennyi :P
jól rád ijesztettek. :-)))
ennek nincs semmilyen nyoma. tehát felejtsd el!
A képet töröltették velem, és amúgy sem látszottak rajta, mert oldalról fényképeztem, telefonnal.
Azért fotóztam, mert tetszik a kocsi, a rendőröket utálom, a Ford-okat imádom, az meg egy Focus... Pech... Nem akartam ott előhozakodni vele, hogy mi úgy tanultuk állampolgári ismeretekből((pont ebből szóbeliztem 1 hónapja érettségin)), hogy hang és képmás rögzítése esetén, amíg nem hozom nyilvánosságra, nem sértek jogot. De akkor eszerint semmi nem lesz már? Az szép ha csak beijesztetek...
Azért ez nem így van. Gondolj csak bele, hogy ha én csinálnék rólad egy csomó fényképet az utcán, és azt mondjuk otthon rendezgetném, vagy csinálnék egy "jó pasik" adatbázist és betennélek.
Maradjunk annyiban, hogy engedélye nélkül senkit nem fényképezhetsz le, és ha mondjuk egy születésnapon kaptál engedélyt, azt nem használhatod fel pl reklámcélra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!