Ha volt szabálysértésem (garázdaság), de csak bírói figyelmeztetést kaptam! Akkor már sohasem lehetek se rendőr se honvéd?
Na erre én is kíváncsi vagyok :)
Szerintem rendőr nem lehetsz már, de szerződéses katona igen.
Z
Ha tanulóként, vagy rendőrként csinálod meg, akkor természetesen kirúgnak ezért, mert nem vagy méltó a szakmádhoz.
Katonánál nem tudom, hogy van.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem értem ha csak hangoskodtunk és utána elküldtek a rendőrök,hogy lett belőle garázdaság...bíróság stb.. tehát egy világ dölt össze bennem mert kb max csendháborítás lett volna,de mind1
Mi volt az eset? Amúgy semmivel nem jártál rosszabbul, mintha csendháborítás lett volna.
Garázdaság: Aki, olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanusít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, félelmet keltsen. (Hangoskodva járkáltok az utcán)
Csendháborítás: Aki indokolatlanul ZAJT KELT. (Te nem vagy zaj, azt csak kelteni lehet, ezért csendháborítás csak az lenne, ha kis magnóval járkáltatok volna csutka hangerővel).
Fejből írtam a tényállásokat, de megállja a helyét a magyarázat.
zajt kelt -> zajt idéz elő
Ebbe a kiabálás is belefér, mivel ő idézi elő (a hangképző szerveivel). Egy részegen kurjongató, énekelő társaság közterületen garázda, magánterületen (ahol az előző nem áll meg) csendháborító. De tényleg tök mindegy melyik, mert ha csak szabálysértés miatt indult ellene eljárás, akkor az nem fog neki később visszaköszönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!