Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lefotóztam egy rendőrautót,...

Anthony199206 kérdése:

Lefotóztam egy rendőrautót, majd ezután igazoltatott a rendőr. Ilyen esetben feljelent, vagy csak figyelmeztetést kapok?

Figyelt kérdés
Nos, az egész úgy történt, hogy a rendőrautó állt a kereszteződés közepén, bekapcsolt fényhíddal, én meg lefotóztam. Ezután kiszállt a rendőr, odajött hozzám, hogy adjak neki személyigazolványt. Nem volt nálam semmi papír, mivel munkából mentem hazafelé. Lekérték az adataimat, és töröltették a képet. Közben mondta az egyik(3-an voltak), hogy ha felkerül valamilyen weboldalra, akkor találkozunk a bíróságon személyiségi jogok megsértése miatt, és ezután mondta, hogy legjobb lenne ha ott kitörölném. Én ezt meg is tettem. Az adatok egyeztek, így elköszöntek, és elmentek. Kérdésem, hogy ilyen esetben kapok az esetről valamilyen levelet, vagy bármit? Ez szabálysértésnek számít? Vonhat maga után még valamit? Figyelmeztetésnek számít, vagy feljelentésnek?
2011. júl. 12. 14:27
1 2
 11/16 BlackSword ***** válasza:

Először is egy ingen jó tanács: a személyidet és a lakcímigazolódat azért adják, hogy nálad legyen... Mert bizony elő is állíthatnak, ha nem tudod magad igazolni...

Másodszor: az baromság, hogy közterülten azt fotózol, amit akarsz... Mert a határsávban, a katonai- ,vasúti- , határőrségi- stb létesítményeket sem fotózhatsz...

De nagy valószínűséggel az lesz az esetedben a helyzet, hogy a biztos urak nem tartották be betű szerint az előírásokat, és nem akarják, hogy ennek bármi nyoma is legyen... Szóval ne félj, nem lesz bajod... Ha meg rendőrautót akarsz fotózni, akkor előtte kérdezd meg, hogy lehet e...

2011. júl. 12. 16:44
 12/16 anonim ***** válasza:
utolsónak: a határsáv tudtommal nem közterület sem pedig a katonai létesítmények...
2011. júl. 12. 16:46
 13/16 anonim ***** válasza:
Semmit sem kaphatsz a fotózás miatt, sőt ki sem kell törölnöd a képet. Nyilvánosságra viszont valóban nem hozhatod. Azért hamarabb fogsz kapni, és nem figyelmeztetést hanem pénzbírságot, mert nem voltak nálad iratok.
2011. júl. 12. 16:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Remélem, hogy nem kapok már semmit azért, mert nem voltak nálam iratok. 3 utcára lakok a munkahelytől, ezért nem volt nálam semmi, ekkora távra minek, gondoltam... hát most pont jól jött volna. De hát hibájából tanul az ember =)

Még egyszer köszönöm a válaszokat.

2011. júl. 12. 17:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Én mikor vakuval rávillantottam egy feltűnően gyorsan közeledő autóra a bokorból, majd láttam, hogy Sünmobil volt, egyszerűen hazamentem. Szerintem, egy becsületes állampolgárt jobb eltéríteni a "helyes" útról, olyan eszközökkel, amiről egy becsületes állampolgár általában semmit nem tud. Remélem megúszod.(valószínű)
2011. júl. 17. 23:47
 16/16 anonim ***** válasza:
te állampolgári ismeretekből vizsgáztál és nem vagy tisztában az állampolgári jogaiddal? szégyen
2011. júl. 23. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!