Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha rendőr szeretnék lenni...

Ha rendőr szeretnék lenni ahhoz mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy milyen tantárgyakból kell érettségizni,milyen erőnléti feladatok vannak a bekerüléshez és milyen tanulmányi átlag kell meg ilyenekre gondolok.
2012. nov. 17. 22:50
1 2
 1/18 Böszi813 válasza:

Rendészeti suliba kell menned és utána tudsz elmenni rendőrnek

De ha nem pálcás sípos csóka akarsz lenni akkor felsőoktatásra is kéne

2012. nov. 17. 23:06
 2/18 anonim válasza:

Szia! Középsulis vagy már? Ha nem, akkor válassz olyan középiskolát, ahol tanítanak rendészeti alapismereteket. Ha ebből érettségizel, a rendőrszakközép felvételién plusz pontot kapsz. Ugyanúgy plusz pontot adnak a már meglévő jogsiért is. Érettséginek meg kell lennie. Ezek után beadod a jelentkezésed a rendőrszakközépbe. Ezután a rendőrök kimennek hozzád, csinálnak egy környezettanulmányt. (Hol élsz, milyen körülmények között, baráti köreid stb.)

Ezt követi az orvosi vizsgálat, és a pszichológiai, illetve intelligencia vizsgálat.

Ezután a szakközépiskolai felvételin műveltségi teszt (ha megvan belügyi rendészetből az érettségid, ezt megúszhatod) és fizikai felmérő.

A fizikai felmérő a következőkből áll: fekvőtámasz 30 mp/35 db, felülés 55 db/1 perc ingafutás, távolugrás, fekvenyomás, függeszkedés. Ezekből kell 4 db-ot választani. A 2000 méteres futás kötelező. Minden feladadból 25 pont a maximum.

Ha ez megvan, akkor még Pesten van egy orvosi, illetve pszichológiai vizsgálat.

De évről-évre kitalálnak valami új hülyeséget, 2008-ban még így volt többnyire :)

Ha bővebb felvilágosítást szeretnél, nézd meg valamelyik rendészeti szakközépiskola honlapját, pl. a miskolciét: www.mrszki.hu :)

Remélem, tudtam segíteni ;)

2012. nov. 17. 23:28
 3/18 anonim ***** válasza:

Az agyad felétől műtéttel meg kell szabadulnod, hogy az IQ-d a felére csökkenjen, és érdekesnek találd a napi 8 órás traffipaxolást.

Az mindegy, hogy 2 utcával arrébb romák gyilkolják a magyarokat néhányszáz forintért, arra nincs elég rendőr.

2012. nov. 18. 08:20
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha van egy mezei magyar érettségid akkor fogod magad és jelentkezel! Most nem kell rendőrszakközép sem. Van felvétel a készenléti rendőrséghez. Egyetlen feltétel, hogy legyen érettségid.

[link]

2012. nov. 18. 08:50
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. nov. 18. 12:08
 6/18 A kérdező kommentje:
A környezetei tényezőknél és a barátoknál családtagoknál mit néznek?
2012. nov. 18. 12:10
 7/18 anonim válasza:

Nincs mit! :)

Családtagoknál, barátoknál kérdés, hogy milyenek. Szóval normális a baráti köröd, vagy bűnözői életmódot folytat.

2012. nov. 19. 21:22
 8/18 anonim válasza:
Kérdező, előző vagyok, illetve még azt, hogy voltak-e már büntetve.
2012. nov. 19. 21:23
 9/18 anonim ***** válasza:

Bírom amikor bírálják a rendőröket, egy szemét rendőr miatt,általánosítsák az összeset, csak úgy mint a romáknál, egy szemét roma miatt az összeset egy kalap alá veszik.De amikor bajban van a p|csátok,kaptok a telefonhoz,hogy halóó rendőrség?Kérem azonnal jöjjenek ki mert megölik a testvéremet stb stb. Én, nem általánosítanék,mint az előttem szóló nem tudom hányadik kommentelő.

Ezek az emberek az életüket teszik kockára minden szolgálati napon,még ha ezt sokan le is szarják.Tisztelet.

2012. nov. 19. 22:25
 10/18 A kérdező kommentje:
Az hátrányt jelent ha családtagok voltak már büntetve?
2012. nov. 20. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!