Ha nincs nálam személyi, a rendőr hogyan igazoltat? Bevisz?
Ennyiért szerintem nem, de figyelmeztet, rosszabb esetben pénzbüntetést kapsz.
Volt már egyszer olyan, hogy nem volt nálam és igazoltatott, de megúsztam figyelmeztetéssel.
Megadod az adataid, ahogy az elöttem lévő is írta, csak kevésbé felgmásan, és ún. adatellenörzést hajtanak végre, ha stimmel minden, akkor esetleg figyelmeztet, hogy ez akár 5.000 Ft-ba is kerülhetett volna.
2) ha nem vagy erre hajlandó vagy egyéb módosító körülmény lép fel, akkor bevihet amíg ki nem derül. Ha jól emlékszem akár 3 napig ott is maradhatsz. :)
P.Pityu!
Azért az emberek jó része előfordul, hogy igazolványok nélkül lófrál, s ez azért nem a világ vége. Magam is magamnál szoktam hordani, annál is inkább, mert az irataim között van a jogsi, és hát az azért mindenképpen kell a munkámhoz. Mindazonáltal, mikor hazajövök, átöltözöm, s elmegyek a boltba, nem az első mozdulatom a személyi igazolványom után nyúlni. Ha igazoltatáskor mindenkit megbüntetnének, vagy bevinnének, akkor erre komoly apparátus kellene, ráadásul már vége annak az időnek, amikor boldog-boldogtalant megállítottak. Aki gyanús, "nem illik a képbe", stb, azt lecsekkolják, akkor is ha éppen nincs nála igazolvány, s "legközelebb legyen magánál" útravalóval mehet is tovább. Persze ha flegmán viselkedik a feledékeny delikvens, akkor simán megbüntetik, de azt hogy bevigyék, komoly dolgot kell tennie, vagy minimum nagyon hasonlítania kell egy körözött személyre. Oké, a rendőr jóindulatán is sok múlik, de többnyire a jelentés írogatás mumusa tulajdonképpen minden esetben jóindulatra sarkall.
Előttem szóló!
Igazad van, ez is lenne a lényege. Ugyanakkor fenntartom, hogy előfordul, hogy nincs semmi az embernél.
Kell legyen, persze, ez nem kérdés. De ma már azért könnyebben megy az azonosítás, magam is kórházban dolgoztam. Akiket behoztak balesetből 10-ből 10 nél volt telefon bekapcsolva, míg igazolvány jó ha négynél volt. Telefonról meg lehetett gyors eredményt elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!