Mennyit kaphat az aki halálra gázolta a motoros rendőrt?
Eleve Magyarországon mennyit kap egy rendőrgyilkos?
Meg az is,hogy nem magyar állampolgár gázolta el, mennyit fog kapni?
A kérdés, szerintem, eleve ott van, hogy ez most milyen kategóriába esik. "Halálos kimenetelű szándékos közúti baleset okozása", eddig oké. Miután az igazoltatás nem kezdődött meg, és így a rendőr önmagát igazolni nem tudta, így "közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett" szövegrész nem állja meg a helyét, szerintem. Ugyanakkor tény, hogy rendőri jelzésre, függetlenül az ellenőrzést végző szerv valódiságától, mindenkor meg kell állni, ami itt nem történt meg.
Nem vagyok jogtudós, de szerintem 10 évnél biztosan többet kap Mo-n, No-ban ennél többet is akár.
Az állampolgársága a BTK szerint teljesen mindegy, ha büntethető a szabályaink szerint. Ezenkívül:
BTK.
166. § (1) Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést
(...)
e) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt, illetőleg emiatt, közfeladatot ellátó személy ellen, e feladatának teljesítése során, továbbá a hivatalos, a külföldi hivatalos vagy a közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy ellen,
(...)
követik el.
Ha tényleg a maffia főnök volt, már szabadon kószál deutschlandban...
Az utcára nem a rendőröket, hanem a katonákat kéne kiállítani, egy ak47 streetnek csak nem fog úgy nekimenni, mint egy csicska 9mm s nek...
"Az utcára nem a rendőröket, hanem a katonákat kéne kiállítani, egy ak47 streetnek csak nem fog úgy nekimenni, mint egy csicska 9mm s nek..."
Az AK47 pontosan 7.62 mm az igaz ugyan, hogy nagyobb töltet van mögötte mint a 9mm P9RC (mert ugye ez volt a szóban forgó fegyver pontos típusa) mögött, de sokkal kevesebb kárt okoz. Az Ak47 est nem roncsolásra tervezték, hanem hogy ütközetben az első, második, stb... áldozaton áthatolva még a következőt is sebezze, akár a hetedik sorig is ha csontot nem ér. Ezzel szemben a P9 et közelharcra tervezték és roncsolásra, kifejezetten egy ember ellen, ilyenkor egy AK47 a "csicska+ a P9 mellett.
De feltételezve, hogy túl sokszor nem használtad még a szolgálati fegyvered, nem akkora gáz a tévedésed.
Felmentő ítélet is születhet és életfogytiglani is...
Az, hogy kábítószert fogyasztott még negatív abból a szempontból is, mert nem jelent súlyosbító körülményt.
Első, másod, harmadfok. Gazdag "arcok", nem épp rossz ügyészségi bírói kapcsolatokkal.
A "haverok" kikészítik a családod ellehetetlenítik az ügyvédet, lejáratják a halottat. Kemény időszak lesz ez a hozzátartozóknak.
7 évnél többet nem fog ülni. (ebből 4 előzetesben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!