Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség milyen estetekben...

A rendőrség milyen estetekben tarthat bent valakin 72 órára? Meg lehet tudni, hogy az illető mit csinált? Lehet beszélni vele?

Figyelt kérdés
Sajnos most hívott fel egy rendőr, hogy az egyik ismerősöm megkért, hogy hívjanak fel, és hogy 72 órás őrizetbe vették, de nem mondhatja el, hogy mit csinált, és nem beszélhetünk. A 72 óra lejártáig tényleg nem tudhatok mg róla semmit??? Nagyon aggódom.

2012. aug. 26. 01:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves rendőr válaszoló, azért bűnöző és bűnöző között van különbség.

Ha a kérdező ismerősét azért kapták el és tartják bent, mert ellopott egy kiló kenyeret éhségében [tudtommal már ilyen miatt is simán beviszik az embert], az nem ugyanaz, mintha lemészárolt volna egy családot...

2012. aug. 26. 19:47
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Van persze, csak az én ismeretségi körömben ha lenne olyan aki csak egyszer is lopna, azt kiközösítené a társaság.
2012. aug. 26. 19:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég gáz ismeretségi köröd van.

Nekem van egy barátom, aki egyszer pont a példában említett kajalopást követte el.

Érdekes módon én nem kiközösítettem, hanem kihúztam a szarból.

Szerinted melyik a jobb megoldás? Valakit még jobban beletaszítani a szarba vagy megpróbálni segíteni neki?

2012. aug. 26. 19:51
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el, hogy engem ez nem érint.

25 évnél idősebb barátaim vannak, és senkinek eszébe sem jut lopni, ittasan vezetni stb. Miért olyan hihetetlen ez?

Nincs ha, mert nem csinálunk ilyet, jó nevelést kaptunk.

Én nem segítenék, mivel nincs mit segíteni, mindenki vállalja a felelősséget a saját dolgaiért. Nem sajnálom azért, mert mást megkárosított. Nem is aggódnék érte, mert egy fogdában nagyobb biztonságban van, mint itthon.

2012. aug. 26. 20:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 25 évnél idősebb a legtöbb.

Látom, hogy a felfogásod nagyjából olyan, mint egy átlagos rendőré.

Ha valaki éhezik napok óta, szerinted más megkárosításának számít és olyan halálos bűn 1 kg kenyér eltulajdonítása, hogy azonnal ki kell közösíteni?

Ez nem nevelés kérdése...

2012. aug. 26. 20:10
 16/24 anonim ***** válasza:
14%

Kenyeret még nem lopott errefelé senki!

Többször adtam már ételt rászorulóknak, illetve csak próbáltam, mert mire megcsináltam a szendvicset, addigra a kislány már nem volt éhes.

Ha valamely ismerősömnek elfogy a pénze, akkor ha tudom, kisegítem. Ha lopna, akkor pedig ki lenne közösítve.

Nem érdekel, hogy milyen tipikus vagy nem tipikus a felfogásom, büszke vagyok arra, hogy tiszta az erkölcsim, és bátran belenézhetek bárki szemébe.

2012. aug. 26. 20:46
 17/24 _Jessy_ ***** válasza:
100%

"Igen dicsekszem vele."

Majd ha a rendőrség elfogja a bűnözőket, betörés esetén nem kell azt hazudni, hogy itt a gárda, vagy lelőttem a betörőt, csak hogy kijöjjenek, akkor dicsekedhetsz vele. De addig inkább szégyelld magad... Gondolom nem véletlen az a sok kérdés, hogy jelentenek egy szabálysértést, stb., a vonal túlsó felén a segítőkésznek nem éppen mondható kolléga pedig közli, hogy leszarják, amíg meg nem döglik valaki.

2012. aug. 27. 17:09
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Nincs szégyellni valóm. Nem volt még rám panasz. Ellenben rengeteg köszönetet kapok. Elhiszem, hogy vérszemet kaptatok, hogy ismeretlenül lehet egy rendőrt fikázni. Nem fog menni, mert aki személyesen ismer, az tudja, hogy milyen vagyok, és nem ítéli el a szervezetet.
2012. aug. 27. 18:43
 19/24 _Jessy_ ***** válasza:
Ha tényleg becsületes ember vagy, akkor elnézésedet kérem, de ennek ellenére a szervezetet még fikázni fogom. A működése miatt, mert szerintem a becsületes rendőrök vannak kevesebben. Főleg a vezetők között. Ha normálisan működne a rendőrség gondolom az elsődleges az lenne, hogy elfogják a rablókat, aztán lehet gondot fordítani arra is, hogy az 50 helyett 60-al "száguldozó bűnözőket" bírságolják.
2012. aug. 27. 20:11
 20/24 A kérdező kommentje:
Nekem speciel nem azzal van bajom, hogy te rendőr vagy, rendőrökre szükség van, és köszönöm a munkájukat. Én a barátokhoz való hozzáállásodon akadtam fent. Mert továbbra is azt gondolom, hogy egy barát segít, bármi van is. Ha olyat csinál is, amivel nem értek egyet, akkor sem hagyom ott abban a percben. Lehet, hogy ez nálad más, mert kompromittál mint rendőrt, de én kiállok a barátom mellett, bármi van is. Ugyanezt tenné ő is, mert ez a barátság. A másik meg, hogy nem értem miért kell rögtön azt gondolni, hogy ő egy utolsó bűnöző, mikor azt sem tudjuk mi történt. Több tíz éve ismerem, semmi ilyen este nem volt, nem kell rögtön látatlanban leírni.
2012. aug. 29. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!