Ha a szomszédom rabszolgát tart és mindennap üvöltve fenyegeti, feljelenthetem?
Ez a rabszolga a felesége, vagy a férje a szomszédnak?
Több ezer ilyen van Mo-n. és kevesen jelentgetnek.
Honnan tudod, hogy rabszolgája van, nem pedig csak egy talajparaszt gennyláda, aki valamelyik hozzátartozójával beszél úgy, ahogy?
Nemrég meghalt egy fiatal lány, aki rabszolga volt egy kedves családnál. Naponta megverték, kínozták, fajtalankodtak vele, kihúzták a fogait fogóval, cigarettát nyomtak el a testén - egy nap nem bírta tovább a szervezete és meghalt. Sokan tudtak róla, de senki nem tett érte semmit. Nem kért segítséget. Lehet, hogy nem mert, de az is lehet, hogy már túl volt azon, amikor még van annyi méltósága, hogy megtegye.
Ha te is végignézed, amit ezzel az emberrel művelnek és nem teszel semmit, tettestárs vagy.
Segítséget kell hívnod: döntsd el, hogy rendőrségnek szólsz vagy egy civil szervezetnek, de ne állj és nézd végig bambán. Cselekedj, amíg nem késő!
"az a lényeg,hogy ne a rendőröknek szólj ...... vannak az ingyenesen hívható rendőrségi számok is próbáld azon."
:D például a 107!
utolsó előtti vagyok ,,, ez is egy kis segítség!!!
Telefontanú Program
” hogy a bűn ne maradjon büntetlenül!”
Neve bemondása nélkül hívhatja a Telefontanú ingyenes telefonszámát!
06-80-555-111
Amúgy olvasgatják szerintem a rendőrök is ezt az oldalt.
Majd felkeresnek bár jobban tennéd ha név és adatok nélkül akár utcai fülkéből felhívod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!