Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Kötelessége e a rendőrségnek...

Kötelessége e a rendőrségnek az ügyben tájékoztatnia?

Figyelt kérdés
Hamis tanúzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettem 2012. május 5. én ismeretlen elkövető ellen de a vélhető elkövetőt megneveztem a bizonyítékaim megküldéseivel. az ügyben nem kaptam még sem megkeresést tájékoztatást. Kérdezem jogszerű e ez? milyen jogosultsággal élhetek az ügyben?
2012. jún. 4. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos még vizsgálják az ügyet, illetve a gyanúsítottat is ki fogják hallgatni meg még olyan embereket akiknek több közük van ehhez. Majd fognak szólni.
2012. jún. 4. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A nyomozás ideje 60 nap, ami hosszabbítható egészen 2 évig, tehát teljesen jogos.
2012. jún. 4. 14:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat időközben megkaptam az ügyészségtől az elutasító választ hogy nem bűncselekmény az ha a bírósági tárgyaláson a hallgatóság soraiban ülő ( adós felesége bejelenti kérdés nélkül hogy az összes lefoglalt ingóságokat eladták ) Ez nem hamis tanúzás. Akkor mi ? A lefoglalt ingók eltűntek, az elrendelt zártörési vizsgálatát megszüntette az ügyészség hogy nem történt zártörés. Kérdezem mit lehet tenni ez esetben?
2012. jún. 6. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Hát figyi, ha hallgatóság soraiban ült, akkor semmi nem vonatkozott rá, így a tanú kötelességei sem, azt mond amit akar, amíg nem eskü alatt vall vagy a rendőrség/ügyészség nem tanúként hallgatja ki a fennálló üggyel kapcsolatban, és ott ad hamis tanúvallomást, addig sok mindent nem tehetsz!

Egyébként nem tudok a dologhoz mit hozzá fűzni, mert nem ismerem a részleteket!

2012. jún. 6. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!