Nektek is úgy tűnik, hogy újabban több ember tűnik el?
Nem hiszem el ezt a kerdest! :)
pont ma egy csomo Facebookos megosztast lattam eltunt szemelyekrol es is pont ugyanet a kerdest tettem fel h Te jo eg hova tart a vilag! Tenyleg aggodok.Amugy sztem emberkereskedelem, szervkereskedelem, prostitucio allhat mogotte.Vagy aldozatbemutatasra is....aahhhhh meg belegondolni is rossz.vagy ne adj Isten sorozatgyilkossagrol van szo?!
Vagy csak elkerülte a figyelmedet, esetleg nem kapott minden ekkora nyilvánosságot. Manapság a közösségi oldalak, illetve a net úgy összességében sokkal több lehetőséget ad az eltűnt hozzátartozók keresésére, és nyilván hozzád is könnyebben eljutnak az ilyen jellegű infok.
Régen erre volt a Csellengők c. műsor meg a Kékfény esetleg.
Azt is vedd figyelembe, hogy mondjuk 5-10 éve még, ha mondjuk egy kamaszlány meglógott otthonról, és három napig a fiújánál/barátnőinél bújkált, azzal nem voltak tele a híradók. Most viszont, ha egy szülő nem találja a sértődött vagy éppen szó nélkül lelépő tini gyerekét, és körbekérdezte már a gyerek ismerőseit, akik között esetleg páran nem mondtak teljesen igazat, hát nyilván rögtön kiteszi Facebook-ra, hogy nincs meg a gyerek. Aztán lehet, hogy egy hét múlva hazamegy a leányzó, mert már nagyon be van ijedve, hogy mi lesz vele, ha esetleg a rendőrség is keresi.
Nem azt mondom, hogy minden eltűnés ilyen jellegű, de biztos vagyok benne, hogy azért tűnik többnek, mert sok ilyen van közöttük.
Oka:
1/Az eltűnésekről tudomást szereztek, de az előállításukról nem.A legtöbb eltűntként kezelt kiskorú önként visszatér, vagy előállításra kerül pár nap, vagy 1 hónap elteltével, de sokszor már a megkerülést követő másnap, vagy egy hét múlva ismét "eltűnnek."
Eltűnésnek számít ugyanis, ha ismeretlen helyen tartózkodik, vagy kiskorú kivonja magát a felügyelet alól.
2/Nincsen zárt gyermekotthon, 18 év alatti kamaszoknak mondd meg, hogy ne menjen bulizni, szórakozni stb. Gyermekotthon köteles 24 órán belül bejelenteni a kiskorú eltűnését, rendőrség pedig köteles a bejelentéstől számított 24 órán belül a körözését kiadni.A rendőrség ezt és a gyám hozzájárulását követően fényképes felhívást készít, ezzel találkozhattok a sajtóban, tvben, rádióban, Főtaxi, MÁV, BKV, Volánbusz diszpécserszolgálatainál, huzamosabb ideje eltűnt személy esetén a tejfölös doboz tetején.
Jogszabályi kötelezettség terheli fent leírt szerveket, senki nem vállalja fel, hogy nem jelenti, vagy nem teszi meg a szüks. intézkedéseket a felkutatásukra, mert veszélyeztetettek (drog, kábszer, prostitúció stb.).
Kb. 0,001 %-a olyan az eltűnéseknek, amit a kérdező a kérdéseivel megfogalmazott, de minden eltűnésnél ugyanúgy az eltűnt személy felkutatása a cél, akárkiről legyen is szó..
Az előttem hozzászólóval egyetértek, szakmabeli.
Az, hogy sok eltűnésről hallasz mostanában, szerintem az internet elterjedésével, és a facebook használatával lehet összefüggésben. De sok kamu dolog is van ám ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!