Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lehet valós alapja a feljelent...

Lehet valós alapja a feljelentéssel való fenyegetésnek? érdekelne ez bárkit rendőrség bíróság ügyvéd stb? 10000. - vaterás ügy

Figyelt kérdés
Eladtam egy gyerekbiciklit, a vevő reklamál, hogy nem kell, utaljam vissza a pénzt és visszaküldi, írtam hogy ha küldi utalok így neki nem. na neki van értékelése hogy nem küldi az árut így nem utalok előre. fenyeget hogy feljelent ha nem kapja vissza a pénzét. ekkora összegnél ezt tényleg komolyan veszi valaki? eleve a vádat sem értem a leírásban le volt írva hogy használt mi kopott erre hogy ilyen meg olyan ütött kopott, neki nem kell vissza is adom a pénzét ha visszaküldi a bicajt, máshogy nem, meg a postát nem fizetem ki akárhol rendel neten és visszaküldi mert reklamál ő állja a postát, vki rendőr vagy rendőr ismi aki tud érdemben reagálni?
2012. márc. 25. 13:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lora feljelentettétek végül?
2012. máj. 30. 20:21
 12/15 asztalos69 válasza:
100%

Nyilván nem tett feljelentést, csak fenyegetőzik. A 25000.-es tétel is csak vicc. A kérdező esetében nem lesz feljelentés, csak lehúznak a bicaj fele árával, aztán írni fog, hogy 5000-ért már megéri, mert amit küldtél abból kijavítja, és az úgy szerinte már korrekt lesz.

A 25000-es bulira sem lesz feljelentés. Bár a 20000.-es tételt meghaladja, az, hogy bemész az ügyvédhez, és elmondod mit akarsz, az 5000.- feljelented, ami magával hozza az ő ügyvédi költségét is. Kettőtök közül valaki utazik, ami költségtérítéses az egyik félnek, és az ügyvédjének is. ami kb. 20000.- Amennyiben egyáltalán megjelenik a bíróságon, arra fog hivatkozni, hogy Ő egyben adta fel, és a postán történhetett valami... ez egy újabb tárgyalás, a bizonyítékok felkutatása miatt, ami újabb költség, és nem beszéltünk még a mostanra két tárgyalás költségeiről. Ha nem megy el az illető a tárgyalásra, mert inkább benéz a körzeti orvosához, akkor eleve duplán fizetsz az ügyvédednek. :-) 1 szó mint 100, minimum 100.000.- a perköltség, és a vesztesnek fizetni kell. Aki bebukja, fizeti a perköltséget. Ha bizonyíték híján fennakad a dolog, akkor ítélet nélkül marad, és nem lesz vesztes, így kb. mindenki benyeli a többszörös utazgatás, és tárgyalás díját, fejenként tutira több mint 25-25000.- Ft-ot. Hát hajrá!

Kedves kérdező a Vaterán az eladó szabja az előre fizetés feltételeit, ez az áru visszajuttatására is vonatkozik, mivel ugyan az az eladási ügy. A vevőnek kell előre lépni. Ha nem tetszik amit küldtél, neki kell visszaküldeni a terméket, méghozzá saját költségen. Amennyiben az áru olyan mint volt, akkor megy neki vissza a vételár, és csakis a vételár... a postát minden esetben a vevő állja, akkor is, ha az ismétlődik. (Kivéve, ha a leírtak a vaterán másként alakultak, azaz az eladó vállalta be, az első postát. Azonban a visz. árú költsége az ugyanúgy már a vevőé.) Biztosan nem fog feljelenteni, mert az ügyvéd többe van. Ha mégis egy helyre kerülnétek, akkor viszi magával a bizonyítékot. :lol: te meg adsz neki egy 10-est, és elhozod... aztán a perköltség meg az övé. :-D

2012. júl. 13. 02:16
 13/15 A kérdező kommentje:
tudom hogy igazad van, de benyeltem hogy visszaküldtem a felét, úgy hogy tudtam nem jön a bicdaj vissza, így is lett, én meg letudtam hogy ő egy barom...
2012. júl. 13. 17:17
 14/15 anonim válasza:

cigányokra jellemző az ilyen hogy becsapják az embert.

útálom őket nagyon (engem is becsaptak)

2013. jún. 22. 01:19
 15/15 anonim ***** válasza:

01:19,

Engem egy nem-cigány akart átverni, és majdnem sikerült is neki (vagyis, végülis sikerült, mert 20e kevesebbet szereztem végül az eladással, mint eredetileg, de ez volt a tanulópénz...)

2013. jún. 22. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!