Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nem tesz a rendőrség a...

Miért nem tesz a rendőrség a betörések ellen?

Figyelt kérdés
Egy kis faluban élek, ahol sajnos mindennapiak a betörések/rablások. Abból a nagyon sok esetből egyszer sem fordult elő, hogy azt hallottuk volna, hogy a rendőrség megtalálta a tettest. Nagy összegeket rabolnak el (1000 eurótól felfelé...), és a rendőrség mit sem tesz. Elszomorító.
2012. márc. 7. 11:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nincs rá idejük,hiszen elfoglaltak az útszéli igazoltatás miatt,abból van a haszon,nem a betörő keresésében!
2012. márc. 7. 12:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Villanypásztor,'oszt jóccakát.De a 220 W-os fajtából,hagy hulljon a férgese.
2012. márc. 7. 15:59
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Miért nem tesz az állampolgár a saját ingósága védelme érdekében?

Ilyen mélységesen empatikus embernek nem fogom elmondani a valóságot, mert képtelen, hogy megértse.

Rendőr vagyok, mégis van német juhászom, riasztó a házon, és önvédelmi eszköz a közelemben. Nem állhat minden ház előtt rendőr...

Ha pedig mégis betörne valaki ide, akkor nem fogok senki mást hibáztatni, csak magamat azért, mert nem tudtam megvédeni a dolgaimat, és a betörőt. Ha megvan a betörő, akkor meg hálás vagyok a kollégának, hogy sikerült egy lábnyomból, vagy elkövetési magatartásból rájönni a tettesre.

Havi 3000Ft most egy biztonsági cégnél az, hogy bármiféle riasztásnál kimennek a házadhoz. Érdemes beszereltetni szerintem...

De várom az építő jellegű válaszokat, hogy hogyan lehet javítani a felderítő statisztikát! Kérdező, mond meg, mit kell tenni!

2012. márc. 7. 17:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédom mindent megtett,hogy a kéglijét bevédje,és mégis betörtek hozzá.Riasztót elintézték,rácsokat kifeszítették.Ennyi.
2012. márc. 7. 17:46
 5/12 anonim ***** válasza:
El kell terjeszteni hogy részesednek a rabolt pénzböl, ha égni kezd a talaj a talpuk alatt majd csak előrángatják a nyulat a kalapbol.
2012. márc. 7. 17:48
 6/12 anonim ***** válasza:
43%

Azért akkor már kapásból a rendőr a felelős, sőt az összes rendőr, mert ugye nem tudták előtalálni a lopott dolgokat!?

A kérdésem még mindig ugyan az, mit kell tenni a rendőrségnek? Panaszkodni én is tudok, engem is loptak meg.

2012. márc. 7. 18:20
 7/12 anonim ***** válasza:

A rendőr változtasson a mentalitásán. Nem te, hanem úgy általánosságban. Én is ismerek jót is, rosszat is.

Az viszont tényleg szánalmas, hogy a körzeti rendőrt leb@sszák, mert nem hajtott be elég bírságot. Mit tesz? Kimegy az útra, megvágja az első három arra járó ismeretlen autóst a legkisebb szabálytalanságokért és ez a hónap is letudva. Na, ezen kéne változtatni, mert ő még a jó fej rendőr volt. Nem ő a bűnös, hanem a vezetés. De azért ő is tehetne mást is...

Aztán jön az, amelyik kihozatja a fát az erdésszel az erdei közútra, majd feljelenti, mert nincs műszaki a fakihordón és mégis közúton használja. Non-sense.

Ezzel asszem a kérdésre és a kommentelő rendőrnek is adtam választ.

G.

2012. márc. 7. 18:49
 8/12 Editte ***** válasza:

Az így biztosan nem igaz, hogy nem tesz semmit, hiszen üldözi a tetteseket és előbb-utóbb a legtöbb esetben el is kapják a őket. Ezeket a bűncselekményeket általában sorozatszerűen követik el. Az eredmény viszont sokszor már majdnem mindegy, hiszen a pénzt már elköltötték, aranyat eladták, jobb esetben a kiraboltnak a biztosító is fizetett valamennyit.

A másik oldal a megelőzés, az emberek részéről és a rendőrség részéről is. Nos, ehhez kellene jóban lenni, beszélgetni a rendőrségnek a lakossággal (nem bratyizásra gondolok, hanem korrekt kapcsolatra). Ennek kialakítása bizony idő, sokszor nem kevés. Ami ugye, nincs. Nagyon sok tudás, ötlet van az átlag lakosokban, otthon lévő nyugdíjasokban akik figyelnek és van pár olyan falu, (gondolom város is) ahol ezt lehet használni.:)

2012. márc. 8. 07:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Törvényes és jogos önvédelem. Ha engedély nélkül behatol a jól körülhatárolt birtokodra, büntetlenül megölheted.
2012. márc. 8. 21:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Tévedés, hogy nem tesz semmit.A rendőrség valamennyi olyan dolgot megtesz, amit csak megtehet a rendelkezésre álló tárgyi bizonyítási eszközök birtokában, munkáját az illetékes ügyészség folyamatosan ellenőrzi! Az, hogy több betörés történt, nem azt jelenti, hogy a rendőrség nem tesz semmit, hanem azt, hogy nem volt értékelhető bizonyíték, vagy ha pl. vettek is ujjnyomatokat, nem volt kiével összevetni (mert pl. a személy még nem került a rendőrség látókörébe), vagy egyszerűen nincs állampolgár segítség, vagyis megfelelő bejelentés. Nem az unokatestvérnek kell bejelenteni 3 hét elteltével, mert neki volt annyi esze, hogy be kéne jelenteni, hanem azonnal a sértettnek..Meg nem kéne a rendőr kiérkezéséig zárat cseréltetni az ajtón, így bukva a feszítési nyomot is és stb. Meg kell érteni azt is, hogy a rendőrség "hozott anyagból dolgozik"...Betörésnél legfontosabbak sorrendben a megelőzés, ha már megtörtént a baj, jó és gyors bejelentés, a helyszín eredeti állapotában történő megőrzése, eltulajdonított tárgyak azonosító számának közlése...Elszomorító ilyeneket hallani...Riasztóról annyit, hogy olyat kell beszereltetni, amit sima hurokkal nem lehet kiiktatni, zónásított és ha a mozgásérzékelő burkolatát megbontják, vagy a "kör" megszakad, azonnal riaszt, még ha nincs is beüzemelve. Nálam ilyen van, elvágni, kiiktatni nem lehet...
2012. márc. 8. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!