Munkahelyemen rendörség álltal telepített videó megfigyelőrendszer üzemel. Mi nem tartozunk a BM-hez! A főnököm közvetve jegyzeteket készít a munkákról és munka közbeni tevékenységeinkről. Kérdezem én, hol és milyen formában tudunk ez ellen fellépni?
Konkrétabban egy kicsit:
Mi egy Biztonsági cégnél dolgozunk, de félünk, hogy a létszámleépítés esetén felhasználják ellenünk.
Izzzzé. Ha nem csináltok semmi olyat, akkor miért is van félnivalótok?
Erről az jutott eszembe, mikor a cigányokat megtámadták, és a védelmükbe bekamerázták az utcát. Aztán levetették, hogy őket ne figyeljék :)
Mit lehet ilyenkor irni az busman-nak ?
Néz a főnököm és az engem irritál ?
BM = Belügyminisztérium (Rendőrség)
Mivel a térmegfigyelő rendszert a rendőrség üzemelteti, csak BM-es dolgozó nézhetné vissza a felvételeket, az is csak akkor ha bűncselekmény történik!
De mivel a rendszer a diszpécseri iroda melletti helyiség és nincs rajta zár, a főnök önkényesen utasítja a diszpécsert, hogy nézze vissza a felvételeket és jegyzeteljen!
A kérdés itt nem a személyiségi jogokról szólt, mert azzal tisztában vagyunk, hogy jogellenes amit művel.
Hanem, hogy milyen fórumon tudjuk bejelenteni valakinek, úgy, hogy a mi nevünk nem derülne ki!
Pontosan milyen ombudsman-nal kell felvenni a kapcsolatot? Ha esetleg vki tudna egy mail címet adni vagy webhelyet...
További válaszaitokat előre is köszönöm!
Tudom okoska, csak nekem a BM az BM marad...
De nem ez volt a kérdés...
Hanem az alábbi:
"Kérdezem én, hol és milyen formában tudunk ez ellen fellépni?"
Továbbá:
"Pontosan milyen ombudsman-nal kell felvenni a kapcsolatot? Ha esetleg vki tudna egy mail címet adni vagy webhelyet..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!