Mit lehet tenni, ha valaki (k) a lakótelepen "terrorban" tartanak?
4 éve tart, hogy akárhányszor meglátnak az utcán, kiabálnak, trágár szavakkal illetnek. Ezeket még eltűrtem, de sajnos egyszer már testi bántalmazás is történt, akkor szerencsémre az illető egyedül volt, azonban legtöbbször 8-10 fős bandában van. Attól félek, hogy mi lesz, ha egyszer megint úgy dönt, hogy unalomból nekem támad (de a bandájával).
Bizonyíték híján mit lehetne velük tenni, egyáltalán ilyen esetekben mi lehet bizonyíték?
Jó lenne tudni a hátteret: Kik azok, akik zaklatnak, és miért? És te hogy reagálsz erre? Visszaszólsz, nem szólsz, elmenekülsz? Nekem elég meghökkentő, hogy ezt 4 éven át csinálják, mert az ilyesmibe hamarabb bele szoktak unni. Csak akkor lehetne valami kézzelfoghatót mondani erről az egészről, ha tudnánk a hátterét.
Az gyakran elég egy ilyen zaklatás lerázásához, ha nem reagálsz, nem rettensz meg, nem válaszolsz, mert a fő céljuk a reakció kiváltása, és ha ezt nem kapják meg, akkor beleunnak. Ha ez nem elég, akkor vagy eltűröd ezt, és nem foglalkozol vele, vagy ha tűrhetetlen, meg kell szervezni haverok segítségével vagy máshogy valami ellenállást. Hatósági segítségre ne nagyon számíts, nem fogja őket érdekelni ez az egész. Azért nem ártana valahogy rögzíteni (képben, hangban) a zaklatókat, erre is megkérhetsz valaki mást, akit nem ismernek.
Szerintem egyél több állati eredetű proteines kaját, kicsit mozogj s kapd el a legerősebbet egy baráti hátbaveregetésre valamelyik este...nálam egyszer bejött s azóta is szeretnek s előre köszönnek még ha a komplett társasággal is futok össze.
Viszont az erőszak erőszakot szül itt is dominál!
Ha úgy döntesz, nekimész akkor nincs semmilyen szabály! Pár hét és a kaput is kinyitják előtted mert a hierarchia csúcsán te fogsz állni.
Más: néha sétálj feléjük egy-két szétgyúrt, tetkózott zorallal (utcán lehet ilyeneket bérelni vagy éjszakai szórakozóhelyeken is!) és akkor ők is fognak majrézni...az egyiket mutasd be mint a féltestvéredet aki most jött ki a sittről...
Utolsó lehetőség a rendőrség de ez nem egy komoly biztosítás
http://www.youtube.com/watch?v=LKOhZsr5LDk
A párbeszéd kb.: 500...mi 500 kisköcsög?...500 utcai bunyó...
én sem vagyok agresszív, épp Osho-t olvasok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!