Ha nincs nálam a személyi igazolványom, akkor előállítnat a rendőr? És meg is bilincselhet?
Ha jártas valaki az ilyen témában segítsen!
Ha megállít egy rendőr és nincs nálam a személyi igazolványom mit tehet? Előállít? Bevisz a rendőrségre? Meg is bilincselhet?
(15/F)
Ez most komoly?
Csak azért mert nem tudom bebizonyítani, hogy én én vagyok; azért bilincsben vihetnek el?
Nem tudsz olvasni, szöveget érteni?
Ha nem tudod magad igazolni, -előállítanak, bilincselés nélkül bekísérnek vagy bevisznek kocsival!
Ha nem hagyod magad előállítani, fizikailag ellenállsz akkor lehet kényszerintézkedést(bilincselést) alkalmazni!
"Csak azért mert nem tudom bebizonyítani, hogy én én vagyok; azért bilincsben vihetnek el?"
Ha nem tudod bebizonyítani, hogy te te vagy, akkor éppen lehetsz körözött rablógyilkos is - na jó ez talán túlzás, de például kereshet a gyámügy, vagy lehet hogy feljelentettek lopásért, esetleg a szomszéd nevelő intézetből megszökött valami hasonló korú srác, és azt keresik....
Honnan tudná a rendőr, hogy ki is vagy? Hiszen még igazolni sem tudtad magad.
Ha szerepelsz a nyilvántartásban, akkor viszonylag egyszerű a dolog, de akkor nem véletlenül szerepelsz benne - már volt valami kellemetlen ügyed a rendőri szervekkel. Ha pedig nem vagy benne, akkor bevisznek, megvárják a szüleidet, majd azok igazolnak.
És igen, ellenszegülés esetén meg is bilincselhetnek, sőt, egyéb "kényszerítő eszközöket" is alkalmazhatnak.
Pedro
Nem kellene ezen agyalogni.
A zsebedbe a cigin, a kotonon, a jogsin kívül, tedd be a személyit is. Ennyire egyszerű!
"Csak azért mert nem tudom bebizonyítani, hogy én én vagyok; azért bilincsben vihetnek el?"
Úgyvélem jól látod a helyzetet.
"doboszoli válasza:
Nem kellene ezen agyalogni.
A zsebedbe a cigin, a kotonon, a jogsin kívül"
15 évesen jogsi?!
Amúgy azt pont elfogadja a rendőr, mert személyazonosításra alkalmas okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!