Miért engem büntet meg a rendőr ha megvédem tulajdonomat vagy épp magam a romáktól?
2012. Alaptörvény
IV. cikk
(1) Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.
V. cikk
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy
az ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához.
Ott a válasz.....
"V. cikk
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint...."
Nézz csak utána, hogy mi az, amit a törvény meghatároz. Ha azt betartod, akkor nem fog megbüntetni a rendőr.
Talán jövőre, ha elfogadja a parlament és hatályba lép az a BTK módosítás amely szerint néhány egyértelmű esetben jogod lesz megvédeni magad akár a támadó életének kioltása árán is, és a bíróság nem fogja vizsgálni az arányosságot. Ilyen eset lesz a tervezet szerint, ha éjszaka, felfegyverkezve, csoportosan támadnak, ha a lakásodban kertedben találkozol a felfegyverkezett betörővel.
Itt már csak egyetlen nyitott kérdés marad. A tisztességes emberek nagy többségében él az erkölcsi gát. Ne ölj ! Képes lennél szándékosan olyan sérülést okozni egy másik embernek amely a halálához vezethet ? Persze most mindenki az gondolja, hogy igen. De a tisztességes emberek jó része nem képes ilyen cselekedetre, inkább leblokkol a rémülettől. Ezt használják ki a bűnözők ma is.
23:27-nek
Ha úgy érzem hogy én vagy akármelyik szerettem közvetlen életveszélyben van, akkor nem kérdés. Ő vagy MI.
Szerintem bármilyen erkölcsös lehet egy ember, ha ez a helyzet felél szerintem senki sem habozna.
Az más kérdés hogy pár ...... a kertemből lopja a répát. Akkor valószínűleg nem fogom agyonverni.
Rád támad 5 norvég pl...
Ebből a rendőrök, -ha ügy lesz belőle- annyit tehetnek, hogy felveszik az 5 norvég és a te vallomásod.
Az övék 5:1-hez : te vagy a rasszista és több késsel nekik mentél.
A tied 1:5-höz: Ők támadtak rád.
Nem hülye a rendőr, tudja melyik az igaz, de egy rész leCarja magasról, más rész a törvény nem biztosít neki jogot és eszközöket, hogy az igazságot bebizonyíthassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!