Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért engem büntet meg a...

Miért engem büntet meg a rendőr ha megvédem tulajdonomat vagy épp magam a romáktól?

Figyelt kérdés
Mikor lesz már vége a roma rémuralomnak? Szórakozóhelyre sem lehet elmenni anélkül hogy az emberbe ne kössenek indok nélkül. Ez 2012
2012. febr. 13. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
7%

2012. Alaptörvény

IV. cikk

(1) Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

V. cikk

Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy

az ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához.

2012. febr. 13. 18:18
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Mert a cigánynak mindent szabad, a magyarnak meg kuss a neve. Azért.
2012. febr. 13. 18:19
 3/9 Shai-Hulud ***** válasza:
55%

Ott a válasz.....

"V. cikk

Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint...."

Nézz csak utána, hogy mi az, amit a törvény meghatároz. Ha azt betartod, akkor nem fog megbüntetni a rendőr.

2012. febr. 13. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Mindenesetre vidd magaddal a törvénykönyvet hogy egy életveszélyes helyzetben bármikor fel tudd lapozni!
2012. febr. 13. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
A jogaikat kitűnően ismerik, a kötelezettségeiket annál kevésbé.
2012. febr. 13. 22:01
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Talán jövőre, ha elfogadja a parlament és hatályba lép az a BTK módosítás amely szerint néhány egyértelmű esetben jogod lesz megvédeni magad akár a támadó életének kioltása árán is, és a bíróság nem fogja vizsgálni az arányosságot. Ilyen eset lesz a tervezet szerint, ha éjszaka, felfegyverkezve, csoportosan támadnak, ha a lakásodban kertedben találkozol a felfegyverkezett betörővel.

Itt már csak egyetlen nyitott kérdés marad. A tisztességes emberek nagy többségében él az erkölcsi gát. Ne ölj ! Képes lennél szándékosan olyan sérülést okozni egy másik embernek amely a halálához vezethet ? Persze most mindenki az gondolja, hogy igen. De a tisztességes emberek jó része nem képes ilyen cselekedetre, inkább leblokkol a rémülettől. Ezt használják ki a bűnözők ma is.

2012. febr. 13. 23:27
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

23:27-nek

Ha úgy érzem hogy én vagy akármelyik szerettem közvetlen életveszélyben van, akkor nem kérdés. Ő vagy MI.

Szerintem bármilyen erkölcsös lehet egy ember, ha ez a helyzet felél szerintem senki sem habozna.

Az más kérdés hogy pár ...... a kertemből lopja a répát. Akkor valószínűleg nem fogom agyonverni.

2012. febr. 14. 06:13
 8/9 ZETAS ***** válasza:

Rád támad 5 norvég pl...

Ebből a rendőrök, -ha ügy lesz belőle- annyit tehetnek, hogy felveszik az 5 norvég és a te vallomásod.

Az övék 5:1-hez : te vagy a rasszista és több késsel nekik mentél.

A tied 1:5-höz: Ők támadtak rád.

Nem hülye a rendőr, tudja melyik az igaz, de egy rész leCarja magasról, más rész a törvény nem biztosít neki jogot és eszközöket, hogy az igazságot bebizonyíthassa.

2012. febr. 15. 09:11
 9/9 anonim válasza:
100%
Sajnos ez van.A cigányokat a mi pénzünkön tenyészti az állam
2012. febr. 18. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!