Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezért nem fognak bevinni ügye?

Ezért nem fognak bevinni ügye?

Figyelt kérdés
Tekintettel a mostani farsangi időszakra, ha az egyik bulira rendőrként szeretnék elmenni és az odaúton is rajtam van az egyenruha, amíg az utcán sétálok lehet belőle gondom? A teljes felszerelés eredeti, ugyanis rendőr ismerőstől kértük kölcsön, természetesen jelvény nincs, de így is akárki azt gondolhatja, hogy egy szolgálatba, vagy szolgálatból hazafelé tartó rendőrt lát. Feltételezem, hogy a rendőrök, ha észreveszik, hogy nem vagyok ismerős mindenképpen igazoltatni fognak. Valószínűleg azt fogják gondolni, hogy rosszban sántikálok. Ha elmondom nekik sztorit és, hogy kitől kaptam a ruhát, akkor nem lesz semmi probléma? Úgy tudom csak akkor törvénysértés, ha jelvényt is viselsz.

2012. febr. 11. 23:05
 1/9 anonim ***** válasza:
nyilván egy 11 éves gyerekről nem feltételezi senki hogy nem a jelmezbálba jön megy
2012. febr. 11. 23:25
 2/9 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok.
2012. febr. 11. 23:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Az utcán nem tartózkodhatsz rendőrruhában!
2012. febr. 12. 00:53
 4/9 anonim ***** válasza:
ígyis úgyis tejfeles szájú vagy még, szóval ne foss, nem lesz semmi gond
2012. febr. 12. 02:03
 5/9 anonim ***** válasza:

megütheted a bokád,szerintem ilyennel ne szórakozz 18 éves az már nem kisgyerek,egyszer én is pórul jártam.

Igaz az más sztori de rendőrséggel kapcsolatos.Április 1 volt ugye a kedvenc napunk,és beöltöztünk egy haverral fekete szerelésbe+símaszk a fejre és egy nagy hátizsákkal sétálgattunk az utcán,mentünk mendegéltünk egyszer csak befaralt mellén egy kisbusz,kiugrott belőle 4 nagydarab állat és pillanatok alatt lecsavartak az aszfaltra,nekem nem de havernak az arcába töltött pisztolyt szegezve,gondolhatod hogy beszartunk.Nagynehez kitisztáztuk magunak,egy alapos átvizsgálás során kiderült hogy nincs nálunk semmi csak rossz cipőkkel volt kitömve a hátizsák,üvöltöttek egy sort milyen hülye vicc volt,ha lett volna nálunk még egy kínai játékfegyver akár rosszul is elsülhetett volna a móka stb stb,felírtak azt elmentek.

Szóval a ha te egyenruhában sétálgatsz az akár egy szolgálatban lévő rendőrt is jelenthet,mint ahogy mi is akcióban lévő bűnözőknek tűntünk.

2012. febr. 12. 08:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Vegyél fel rá kabátot, mindjárt nem látszik!
2012. febr. 12. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:
te nem viselhetsz egyenruhát, az ismerős meg nem adhatja kölcsön. Neki sincs sok esze.
2012. febr. 14. 17:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nincs sok félnivalója, mert egyébként alezredes az illető :D (Az egyenruhán, amit adott tiszthelyettesi vállapok vannak.)
2012. febr. 15. 16:22
 9/9 anonim ***** válasza:

És ha alezredes? az csak egy rendfokozat, ami annyit jelent, hogy elég régen van a rendőrségnél. Önmagában semmit nem jelent, ugyanúgy lehet beosztott nyomozó, mint akár főosztályvezető. Szóval ettől még szabálytalan, amit tesz, és ezért elég komolyan felelősségre vonhatják.

A rendőrök egyébként szolgálaton kívül jellemzően nem hordanak egyenruhát. Egy rendőrnek fel fog tűnni, hogy nincs jelvényed, nincs fegyvered stb. Szóval gyanús lesz. Hallgass rám és legfeljebb csak a buliban vedd az egyenruhát, nyilvános helyen, közterületen semmiképp ne viseld.

2012. febr. 16. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!