Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyha egy rendőr megállít...

Hogyha egy rendőr megállít azzal, hogy átmentem a piroson és ezért megbírságol akkor én mondhatom neki, hogy hol a bizonyíték? Tehát, hogy kérnék bizonyítékot? Lent.

Figyelt kérdés

Egy rendőr mondta egy rokonomnak, hogy mi emberek (akik nem vagyunk rendőrök) hül*ék vagyunk (mármint nem így mondta), mert ha megállítana egy rendőr és azt állítaná, hogy átmentünk a piroson akkor mi beijednénk és nem is mernénk ezt tagadni a rendőrnek.

Tehát ilyen alapon simán betudnak csapni.

Van jogunk nekünk ahhoz, hogy bizonyítékot kérjünk? Pl fénykép, videó felvétel.

2011. dec. 26. 15:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Egy igazi rendor elott szep lehetsz de okos nem...kezdheted bizonygatni, hogy nem mentel at a piroson de ha megakar buntetni ugyis megbuntet! Szerintem ha meg el akarod kerulni a buntetest es latod, hogy helyszinen ez sehogy se megy akkor meg kell probalni a szabalysertesi dolgot amikor a rendor feljelent es mehetsz be az eljaras ugyeben. Esetleg ott megprobalhatsz valami bunbano alazatos magatartassal meguszni a buntetest egy ejnye-bejnyevel. Viszont ha belegondolsz miert mondan a rendor, hogy atmentel a piroson ha nem mentel at? Ha bunteteseket akar behajtani mert aznap keves buntetest szedett ossze akkor van ezer es mas modja a buntetesnek nem pont a piroson valo athajtas ami ugye komoly vitat eredmenyezhet a helyszinen vagy a kesobbiekben. Hidd el a rendorok nagyon jol tudjak hogyan kell penzeket beszedni az autosoktol ha igazan akarjak...
2011. dec. 26. 21:03
 22/29 anonim ***** válasza:

Konkrétan néhány hónapja is volt,de ez csak a jéghegy csúcsa mert bekerült a sajtóba..Ezen kívül ezernyi eset lehet csak nem tudja az áldozat bizonyítani az igazát,csak magában fortyog ,hogy én tudom hogy nem mentem gyorsan..

Nem egy eset volt ,hogy utólag raknak ki megállni tilos táblát és végigbüntetik a sort,aki jóhiszeműen odaparkolt.

Sín nélküli vasúti átjárómaradványnál lesik azt aki nem lassít és sorolhatnám.Én értem ,hogy véditek a mundér becsületét ,de a rendőrség megbecsülése mélyponton van és ez nem a civilek hibája.

2011. dec. 26. 21:13
 23/29 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek a rendőr ismerőse miért mondta amit mondott?Mert nem csinálnak ilyet? Bizony csinálnak csak néha nagyon ostobán,pl izzókészletet kértek mikor már rég nem volt kötelező.Meg volt a cécó az eü doboz lejárati idejével.

Meg a lézerblokkoló miatt perbefogott ember ,amivel nagyot koppantak mert minden politikus autóján ott figyel...

Most aki nem ismeri naprakészre a szabályokat ,beijed és fizet.Ha 10-ből 5 bejön már gyűlik a kassza.

2011. dec. 26. 21:21
 24/29 anonim ***** válasza:

Szerintetek a rendőr nem tojja le nagy ívben, hogy befizeted-e vagy sem? Neki a statisztika a lényeg, hogy a főnöke ne szívassa meg.

Lehet vitatkozni, meg hazudni....DE! Aki hamis dolgokat állít az nagyon megszívja. A rendőrnek NEM ÉRDEKE kitalálni semmit, és statisztikát pedig minden percben lehet csinálni.

Itt a tiszteleten van a hangsúly. Valószínűleg 3000Ft-os csekkel megúszol mindent, amit helyszíni bírságolni lehet, ha emberi hangon beszélsz, nem nézed hülyének a rendőrt. (Nálam így működik)

HA nem kapom meg a tiszteletet, akkor fogok keresni több hibát (amit nem kell bizonyítgatnom), és fel leszel jelentve, ez több tízezres bírságot jelent, és majd megvívod a harcod a szabálysértésügyi előadóval.

A befizetés, és a szájkarate pedig nem érdekel, nekem könnyebb megírni egy feljelentést, mint küzdeni veled. Az meg a te dolgod, hogy mit fizetsz be, én 1 forintot nem kapok ha befizeted.

2011. dec. 27. 01:28
 25/29 anonim ***** válasza:
én úgy tudom rendőr egyedül nem intézkedhet,a járőrtárs(ai) a tanúk egy egy feljelentési ügyben,de javitsatok ki ha tévedek.
2011. dec. 29. 01:35
 26/29 anonim ***** válasza:
Egy megtörtént eset: Három vágányos vasuti átjáró. a villogó fehér szinnél behajtás majd mire átérsz piros. A tulsó oldalon a szerv. Feljelentés szabálysértés el nem ismerése, majd birósági tárgyalás. Kinek lett igaza? Nem nekem!!!!most már vége az ügynek bevallanám, de nem pirosba hajtottam be. Ja és még félkaru sorompó is volt. Azok sem záródtak még csak amikor átértem utánna.
2011. dec. 30. 17:46
 27/29 anonim válasza:
53%
be kell tartani a szabályokat és nincs probléma,,, engem még soha nem büntettek meg és nem is akartak. a közlekedési morálnak kellene megváltoznia magyarországon.! németországban éltem 3 évet tudom miről beszélek,,,
2011. dec. 30. 18:57
 28/29 anonim ***** válasza:

Bumbi02....

köszi ,nagyon jot nevettem azon,h az orvos a hálapénzért belekarcol a hasadba...basssszzzus ez szuperhumor..

na jo csinálnak az orvosok is marhaságot a lovéért

hány éves vagy ? nagy jövö áll elötted !

2012. jan. 5. 20:11
 29/29 ZETAS ***** válasza:

Lehetőség szerint a piroson nem kéne átmenni.

Rendőrök közt (főleg ezek az új instant rendőrkölykök)rengeteg a fszláma, ha neki megéri, hogy mindenáron büntessen, akkor nekem is megéri hogy 1-2x leöntsem a gyorsasági mociját festékoldóval.

Még1x: STOP táblán piroson, azért ne menjünk már át. Én már sárgánál lassítok nem nyomom a gázt, ebből sose volt bajom. (Gyalog már igen, de az más tészta)

2012. jún. 6. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!