Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyha egy rendőr megállít...

Hogyha egy rendőr megállít azzal, hogy átmentem a piroson és ezért megbírságol akkor én mondhatom neki, hogy hol a bizonyíték? Tehát, hogy kérnék bizonyítékot? Lent.

Figyelt kérdés

Egy rendőr mondta egy rokonomnak, hogy mi emberek (akik nem vagyunk rendőrök) hül*ék vagyunk (mármint nem így mondta), mert ha megállítana egy rendőr és azt állítaná, hogy átmentünk a piroson akkor mi beijednénk és nem is mernénk ezt tagadni a rendőrnek.

Tehát ilyen alapon simán betudnak csapni.

Van jogunk nekünk ahhoz, hogy bizonyítékot kérjünk? Pl fénykép, videó felvétel.

2011. dec. 26. 15:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Azzal ,hogy azt írtam egy balesetnél nem fogadják el a kocsiban ülő ember vallomását,arra akartam utalni ,hogy akkor ezen a vonalon logikus, hogy a rendőrkocsiban ülő társ vallomását sem fogadják el.Ugyanúgy nem rokonok a rendőrök sem ,mint mondjuk az én haverom a kocsiban.Még az is lehet egyhelyen melózunk mint ők.. Egy jó ügyvéd kell és nyert az ügy ,bizonyítékok híján elvetik a vádat.De el se jut addig,büdös a papírmunka nekik.
2011. dec. 26. 17:53
 12/29 bumbi02 ***** válasza:
65%

Engem az a rész érdekel leginkább ha már valaki átment a piroson, és pont rendőr előtt, akkor miért nem vállalja?

Szerintem nincs ember aki sose szegett volna meg KRESZ szabályokat, de ha egyszer lebukunk, legalább ne próbáljuk még letagadni, meg "élni a jogainkkal".. Mert lehet ezt játszani, de a rendőr fog nyerni. Kéri a kötelező tartozékokat, ami az autósok 80%ánál nincs ott.

Ha te is tudod hogy piroson mentél át, tiszteld meg a másikat azzal hogy legalább nem nézed hülyének, és vállald a dolgot ha már bátor voltál hozzá hogy átmenj piroson.

2011. dec. 26. 18:03
 13/29 Shai-Hulud ***** válasza:
37%

A rendőr hivatalos személy, az a feladata (ebben az esetben), hogy bírságoljon, megfigyeljen, jelentést írjon, szükség esetén tanúskodjon. Ismétlem: EZ A FELADATA.

Neked és a társaidnak ez NEM hivatalosan kiosztott feladat, ezért nem egyenrangú a te és a rendőr vallomása. Ott te magánszemélyként, ő pedig hivatalos (hatósági) személyként van jelen.

Ekkor a két vallomás szembesítésénél a bíró a rendőr (és társa) vallomását fogadja el, mivel ő(k) a hivatalos személy(ek). Ez ennyire egyszerű, az eljárási törvény alapján.

[link]

Ráadásul vigyázz, mert könnyen a nyakadba varrhatják, hogy akadályozod az eljárás lefolytatását, az pedig sok pénzedbe (akár fél milkába) kerülhet.

Pedro

2011. dec. 26. 18:13
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Nem teli pirosról van itt általában szó hanem amikor sárgára vált ,már jön utánad villogva..Hát ilyenkor nem fogom elismerni abban biztos lehetnek. Kötelező tartozékokat meg aki nem tart az így járt, azt a vacak kukásmellényt meg eü dobozt háromszöget elédobom bármikor,ott rohadnak valahol alul .
2011. dec. 26. 18:14
 15/29 anonim ***** válasza:
78%
Tehát a rendőr bármit megtehet aztán hazudhat akármit, azt elfogadják annak ellenére hogy lenne tanúm az ellenkezőjére? Végülis akkor találomra végigbüntethetnék akármelyik autóst, mert ők láttak valamit, annak esélye sem lenne védekezni..Jónapot, láttuk hogy átment a záróvonalon! -De nem - De igen ,50ezer mert aztmondtuk! Ez bizony nem így van.Én már voltam felperes rendőrökkel szemben és meg is nyertem,ott is összejátszott a két rendőr ,nem is fogadták el a vallomását a másiknak.
2011. dec. 26. 18:24
 16/29 A kérdező kommentje:
Én nekem még jogsim sincs, tehát nem mentem át semmilyen piroson.
2011. dec. 26. 20:29
 17/29 A kérdező kommentje:
Volt már arra példa, hogy rendőrök ,,csaltak,, szóval ez sem kizárható, hogy ilyenre vetemednek.
2011. dec. 26. 20:30
 18/29 bumbi02 ***** válasza:
75%

ha nem teli pirosról van szó, hanem sárgáról, akkor meg nem azzal jössz hogy nem tudja bizonyítani, hanem azt mondod hogy ez sárga volt még.. engem is állított emg rendőr mert szerinte piroson szerintem meg villogózöldön mentem át..

Rendőröknek meg amúgy az a hobbijuk hogy látnak valakit kitalálják hogy most ez átment a piroson, utána mennek és megbüntetik.. Járt már így valaki? Ugye hogy nem. Akkor meg ne állítsunk ilyen hülyeségeket hogy a rendőr hazudik ilyeneket..Nem fog hazudni mert sose tudhatja hogy mikor volt tanú - aki teljesen független - , és így eléggé ciki lenne...

2011. dec. 26. 20:35
 19/29 anonim ***** válasza:

Attól még hogy valami veled nem történt soha, attól még létezhet! Nem egy szent gyülekezet.Sőt olyan is van hogy ezeréves teherautóra kiküldik a fotót hogy 200al ment,hátha befizeti..Ha egy személykocsira küldik ki amelyik képes annyival menni soha nem bizonyítja be az igazát!

Az eset szempontjából lényegtelen ,hogy sárgát mondasz vagy kéket,ha a rendőr azzal nyit hogy ő pedig látta hogy piros volt,megbüntethet ,ha hagyod magad.

2011. dec. 26. 20:51
 20/29 bumbi02 ***** válasza:

Elég sok rendőrt ismerek, mert apám rendőr volt, és nem mondhatni hogy küldözgették volna találomra a 200as fényképeket.. amire te gondolsz az egy jó 4-5 éve volt talán egy eset mikor 170-el vagy mennyivel fotóztak le egy autót ami nem is tudott annyival menni. Ha jól emlékszem kiderült hogy a műszer volt hibás? De nem vagyok benn biztos..

De lényeg lényeg, rendőrnek nem hobbija kitalálni azt hogy te a piroson mentél át mikor az zöld volt. Ugyanúgy az orvos is megtehetné hogy mikor felnyitja a hasad hogy műtsön, kicsit belekarcol oldaladba hogy még vissza keljen később jönnöd hogy aztán mégegyszer szedjen hálapénzt..

2011. dec. 26. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!