Elsősorban tűzoltók válaszát várom! Egyenruha?
Vajon jogosulatlan egyenruha viselésről lenne szó?
1-2 hónapja feltűnt a villamoson egy 17, maximum 18 éves fiú. Tűzoltóság Budapest zubbonyt visel, budapesti állományjelzője van, a névtábla helyén Fővárosi Tűzoltóság, és főtörzsőrmesteri rendfokozatot visel. Ezzel még nem is lenne probléma, ami viszont feltűnt, hogy a megengedettnél jóval hosszabb és kócos haja van, nem hord rendszeresített nadrágot (valami emós gatyát), és rendszeresített cipője (tornacipőt hord), sőt sapkája sincsen, mese figurás táskával a vállán. Bevallom őszintén rettenetesen zavarta a szemem, van egy pár tűzoltó ismerősöm és a párom is az, de mindenki értetlenkedve tárja szét a kezét. Ami viszont késztetett a kérdés megírására, hogy ma reggel felszállt a villamosra egy roham2-es sisakkal a kezében. Rajta volt a lámpa (amit úgy tudom, nem hozhat el), két piros csík volt a sisakon (szolgálatparancsnoknak 3 van), sajnos a nevet nem láttam a sisakon. Egyáltalán nem volt viharvert és a kepi is vadonatúj volt. R2 felirat volt még rámatricázva, viszont tudomásom szerint nekik már lekellett cserélni I. -re. Az állpántnál fogva szállt fel vele. Sem bezacskózva, sem táskába rakva. Borzasztóan zavar, mert a kinézetével szégyent hoz a tűzoltókra, arról nem is beszélve, ha valami baj lenne, és mégsem az állomány tagja, az emberek hogy bíznának meg benne? Segítségeteket köszönöm!
Én május első napjaiban láttam a buszon egy Tomb Raidert egy Törpillát egy Zorrót egy búvárembert és sok egyéb fiatalt beöltözve idióta ruhákba, mégse gondoltam semmi rosszra.Ugyanis bolondballagás volt nekik a suliban.
Mint írtad a gyerek fiatal, arra esetleg nem gondoltál,hogy szándékosan keresi a feltűnést tudod főiskolákon egyetemeken gyakori dolog az elsőévesek beavatása ,ilyenkor különféle polgárpukkasztó dolgokat kell végrehajtaniuk.
Én még,olyanról is hallottam,hogy egy elsőévesnek be kellett öltöznie Luke Skywalkernek.
u.i engem az ilyen dolgok 10-12 óra munka után abszolút nem érdekelnek ha adhatok egy tanácsot és ne sértődj meg keres magadnak egy másodállást vagy egy barátnőt mert úgy látszik,hogy tényleg sok a felesleges szabadidőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!