Ezen is spórol a rendőrség, vagy mi a helyzet? (Szakmai kérdés, elsősorban rendvédelmiseknek. )
Az még hagyján, hogy ilyen felszerelést nem kapnak a magyar rendőrök, de miért van az, hogy mostmár az a tokok sincsenek bőrből? Ezelőtt 5-10 évvel még elegáns és tartós bőrből készült tokokat és pisztolytáskát hordtak a magyar rendőrök. Mostanában már csak ezt a gyorsan öregedő, színvesztő és szétfoszló gyöngyvászon csodát lehet rajtuk látni, egyedül az öv maradt bőr. Mi az oka ennek? A rendőrség már nem látja el az újonnan felszerelő rendőröket vele? Esetleg a rendőröknek maguknak kell beszerezni, de nem adnak elég támogatást hozzá és ezért marad az olcsóbb műanyag? A közlekedési rendőrökön még mindig a hagyományos felszerlést látjuk. Ez hogyvan?
Igazából ez abszolút jelentéktelen dolog, mert nem ettől lesz rendőr a rendőr, de legalább egy kicsit adna a tekintélyéhez, ha nem úgy nézne ki, mint akit a kutya szájából rángattak elő.
De a stukkert azért remélem nem Ti veszitek :P
Amúgy mekkora kiadásai vannak egy rendőrnek a munkája miatt?
A stukkert természetesen ők adják,egyenruhát is adnak...
Amit saját zsebből azok a kiegészítő dolgok: vállapok,karjelvények,bírságtömb tartó,felénk nem fizetik az utiköltséget sem csak 9ft/km ...
Ezek a cég által adott bőr tokok sz@rt sem érnek. Idiótán néznek ki, hordásuk nem csak kényelmetlen, de sokszor veszélyes is. A képen egy P9Rc (parabellum) tokja látható. Ez mégy elmegy, de nekem pl. PA63-asom van. Annak a gyári tokjából csak 2 kézzel (!!!) lehet elővenni a stukkert. Életveszély. A képen lévő bilincstokkal nincs gond, ilyen gumibot tartó gyűrűt viszont még nem is láttam. 8 év alatt a 3.-ik megyében dolgozom, de ilyet még nem kaptam...
Azért fizetek, hogy éhbérért dolgozhassak. Köszönjük Emese!
Nekem a cég adott a Pa63-hoz egy olyan használt bőr tokot, aki el volt szakadva,vettem hozzá Dobos gyöngyvászon tokot. Ezen kívül csak gyöngyvászon tartókat és övet kaptam. A gázspray szavatossága lejárt, a Határőrség festék lekopott (nincs pénz bevizsgáltatni), olyan gyöngyvászon tokban van, amire rá van rozsdásodva a patent.
A rendőrség az újonnan felszerelőket nemhogy minőségi, de még csak nem is új eszközökkel látja el. Ne is beszéljünk a fegyveremről, ami 5 méteres távolságban 20-25cm-t félre hord. Nem is kellene elővenni sem a paprikasprayt (mert vakságot okozhat), sem a pisztoly (mert előbb lőnek le).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!