Ezen is spórol a rendőrség, vagy mi a helyzet? (Szakmai kérdés, elsősorban rendvédelmiseknek. )
Az még hagyján, hogy ilyen felszerelést nem kapnak a magyar rendőrök, de miért van az, hogy mostmár az a tokok sincsenek bőrből? Ezelőtt 5-10 évvel még elegáns és tartós bőrből készült tokokat és pisztolytáskát hordtak a magyar rendőrök. Mostanában már csak ezt a gyorsan öregedő, színvesztő és szétfoszló gyöngyvászon csodát lehet rajtuk látni, egyedül az öv maradt bőr. Mi az oka ennek? A rendőrség már nem látja el az újonnan felszerelő rendőröket vele? Esetleg a rendőröknek maguknak kell beszerezni, de nem adnak elég támogatást hozzá és ezért marad az olcsóbb műanyag? A közlekedési rendőrökön még mindig a hagyományos felszerlést látjuk. Ez hogyvan?
Igazából ez abszolút jelentéktelen dolog, mert nem ettől lesz rendőr a rendőr, de legalább egy kicsit adna a tekintélyéhez, ha nem úgy nézne ki, mint akit a kutya szájából rángattak elő.
"Nekem semmi bajom nem volt a pa63 tokjával!Csak kihúzom a patentos jobb kezes tokból!"
Az "elefántfülből" való elővételt a lőkiképzésen is 2 kézzel oktatják. A szintidő e miatt 2 másodperccel több a gyorstokhoz képest. Ha egy kézzel veszed elő szerintem az még lassabb, de ha neked megy, akkor gratulálok. (ezt komolyan értettem, nem szarkasztikusan;))
Kérdezőnek: Hidd el, ha mondom, hogy a rendszeresített bőrcuccok tényleg nagyon igénytelenek, kényelmetlenek és nagyon veszélyesek (pl. a már megénekelt PA63 "elefántfülből" kis kopás után simán kiesik a pityu a kocsiban. velem már nem egyszer előfordult...). 8 éve vagyok rendőr, pontosan tudom a különbséget. Mellesleg a kérdésedben belinkelt felszerelés AMERIKAI! Köszönőviszonyban sincs a magyar sz@rokkal!
Egyébként pedig a Dobos gyárt fehér színben is gyöngyvászon felszerelést, és nagyon sok közlekedési rendőr használja (közvetlen kollégáim közül is).
Csatlakozom, a képen levő Para tokomból kiesik a fegyver, ha nem vigyázok, hiába szóltam tesznek rá egy nagyot még szerencse, hogy olyan helyen használom csak (objektum), ahol nem kell szaladni vele.
A bilincstokból, meg úgy kell kirángatni a bilincset.
A gázspraym kb 5 éve lejárt.
Mikor felszereltünk 7 éve, nekünk is egy csomó mindent magunknak kellett beszerezni.
Azért, mert valamelyik vezérnek (a rokonának) valószínű hogy gyöngyvászon-tok gyártóüzeme van.
Itt mindennek oka van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!