Mi ez a TEK mánia mostanság?
Rengetegen kérdezik, hogy hogyan is lehet bekerülni a Tek-hez. Ezzel nincs is gond, de, hogy még hitegetik is magukat a minimum követelményeket látva, hogy nem nehéz bekerülni stb.... kicsit vicces.
Oda nem elég a minimum, mert van jó pár ember, aki jóval az felett teljesít emellett szellemileg is a toppon kell lenned, nem szabad leblokkolni stb. (elhihetitek érdekes szituációkat tudnak össze hozni felvételin, s a leg össze szedettebb ember is leblokkol mivel hulla fáradt a feladatok gyors egymás utáni végre hajtása miatt.)
Igazából az érdekelne, hogy akik kiírják a "hogyan lehet bekerülni a tekhez" kérdéseket, azok ezzel tisztában vannak?
Hali:)
Magyarul: le az álmokkal, mindenki maradjon a realitás talaján, senki ne próbáljon meg repülni, ne legyen egyedi, ne higgye el, hogy sikerülhet saját maga miatt, csak mert jó, legalább annyira mint aki már ott dolgozik? Szerinted csak a jól bevált "keressünk valaki ismerőst" működik a TEK-nél? Lali után szabadon: " Köszi Csoki, sokat segítettél":)
Editte, ehhez a szakmához nem álmok kellenek, hanem pontosan a kőkemény realitás. Túlmisztifikáljátok a "kommandóskodást".
Emellett én hiszek abban is, ha az ember nagyon szeretne valamit, akkor az el is éri, de mint írtam, ehhez kell az alap, ami az, hogy maximumot teljesíted a felvételin. (plusz szerzel kapcsolatokat)
Köszönöm szépen, azért az álmokat ne vedd el, bárha picit kiábrándultnak tűnsz! Persze hogy túlmisztifikálják a "kommandózást", nagyon keveset lehet róla tudni, még kevesebbet lehet belőlük látni:) 3 év múlva már lesz summa cum laude diplomám, addig építgetem Magam. Igaz képtelen lennék csak "kapcsolatépítésre", ahhoz túlságosan őszinte és spontán vagyok.
Szerintem nem tudják sokan, hogy kellemesebb szakterületek is vannak ott, úgy gondolom, pl. a személyvédelem még nőnek is elfogadhatóbb, mint a "kommandózás".
Amúgy ha csak a felvételi követelményekről lenne szó rendben, a hivatásosnak egyszerűbb, vagy teljesít vagy nem. Ellenben aki nem az, annak marad a szubjektív megítélés.:)
Köszi! Voltál Te már titkárnő?:) Szerintem a világ legunalmasabb melója lehet. Ülni, Istenként kezelni a Fő'-nit, kiszolgálni, eltűrni a hangulat-ingadozásait!
Ez jó ötlet a "szakreferens" (vajon ki talál ki ilyen szavakat?)csak terror-fenyegetettségi szak szerintem nincs!:)
Amúgy a leges-legfontosabb, hogy őszintén lehessen kommunikálni a munkahelyen is, ne a hízelgés és képmutatás legyen az első számú elvárás!:)
Nem vagyok sem TEK-s, sem titkár, sem nő... Csak tudok róla, hogy van :D Szakreferensnek szerintem oda a biztonság- és védelempolitika szakon végzett embereket veszik fel oda... Szerintem :D Egyébként a legjobb TEK-n belül a felderítői munka... Lenne, ha olyan terrorfenyegetettség lenne, mint minimum a németeknél :D Szóval a legizgalmasabb egyelőre még a kommandós cucc. Am titkárnőnek tényleg xar lehet :D
Egyébként én az NNI-t vettem célba, de nem profilozó szeretnél lenni :D
Gondoltam a 8. válaszból ítélve, hogy merre tartasz:) Ha jól tudom (és jól tudom) ott is van "kommandó"!?:D
Persze minden más egyéb is!:)
Nagyon szuper emberek vannak ott is! Sőt....!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!