Ittas biciklizés. Mit lehet tenni ilyenkor?
Helyszíni bírságot nem szabhatnak ki, mivel ez is átkerült közigazgatási eljárásba. Közigazgatási bírságként az ittas kerékpározásért 30000 VAGY 60000Ft bírság szabható ki, nincs mérlegelés, az ittasság mértékétől függ. Ez nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. Amit megfújtál, az hitelesített SERES légalkoholmérő. Ha nem tudod befizetni, akkor majd behajtják rajtad, és senkit sem érdekel, hogy te mit akarsz. Közmunkázni le lehet, de ez nem kívánságműsor, így csak akkor történhet meg, ha felajánlják. Érvényteleníteni nem lehet. Soknak számít, igen.
Minden kérdésedre kaptál választ.
tegnap 22:25
Köszönöm a választ.
"én a 0,46-ra kaptam 30000-ret milyen dolog ez"
0.5mg/l felett jár a 60000 Ft-os csekk. Ez ilyen dolog, nem kell kerékpározni ittasan. Tolni kell a járdán, és akkor nem veszélyeztetsz másokat, és magadat sem.
Én hajtogattam már össze ittas kerékpárost baleset után, és fogtam le a családtagot a helyszínen. Arról nem is beszélve, hogy hiába volt vétlen az autós, neki is egy hatalmas trauma volt.
Szerintem még lehetne rajta szigorítani, és kell is, mert még ebből sem tanul a magyar.
0.5mg/l légalkohol, és 0.8mg/l véralkoholszint a választóhatár.
Persze, ilyenkor én is mindig kapom a miért nem a cigányok, miért nem a pékek, miért nem a fiatalok, miért nem döglök inkább én meg.
Én még nem ültem ittasan az autómba, és büntetlen előéletű vagyok. Mindenki aki nem így cselekszik, az törvénysértő és kész.
A lopkodó cigány kölyök, meg az ittas vezetőkkel példálózott képzeld.
Én nyugodtan alszom, mert az elvégzem a munkámat, és ezért kapom a fizetésemet. Aludjon az rosszul, aki ki akar bújni a törvény alól.
Ha már így említed a tolvajokat, és különösképpen a cigányokat, azért megjegyezném, hogy nagy hatékonysággal vannak felderítve, hiába hiszed, hogy nem.
Az már más kérdés, hogy hiába teszem meg a feljelentést, vagy azért mert fiatalkorú, vagy az enyhe bírói gyakorlat miatt pár nap múlva a pofámba röhög. Hidd el ez nekem sem tetszik, és nem a rendőrök hibája.
Mondok egy példát. Ha én lopom az áramot, vagy ittasan vezetek, én nem 60.000Ft-ot fizetek, hanem az állásom adom fel örökre, mert büntetett előélettel nem dolgozhatom itt. Míg ezt valaki büntetlenül megúszhatja, mert a segély ugye nem kereset, így nem lehet levonni belőle. Vagy mondhatnám az is, hogy míg fényképen látom, hogy a törvényhozóink alszanak a parlamentben, addig ha engem elkapnak, az máris bűncselekmény, ami megint csak a hivatásom feladásával jár.
Ha meg lennék kenve, akkor nem kellene a hitelen agyalnom nap mint nap. Megint arról beszélsz, ami nem a rendőrség hibája.
Ezek csak a te agyad kreálmányai, valótlan feltételezések.
Ez neked azért probléma, mert pont téged kaptak el.
Ha gyorshajtásért kellene fizetned, akkor meg szidnád az ittasokat, mint mindenki más.
Ha rendőr lennél rálátnál a dolgokra, de mivel ilyen törvénysértő ember nem lehet az, így gyűlölközz csak nyugodtan, itt mindenki hibás, kivéve téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!