Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ittas biciklizés. Mit lehet...

Ittas biciklizés. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés
Elkaptak ittas biciklizésért, de nem volt nekik elég annyi, hogy kiadjanak egy helyszíni bírságot, még be is vittek hogy fujjak meg valami nagy gépet az őrsön. Kiadtak 60.000 ft-os csekket, de befizetni nem tudom és nem is akarom. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e ilyenkor leközmunkázni a csekket? Vagy esetleg valahogy érvényteleníteni, mert bár nagykorú vagyok, most végzek az iskolával és nincs önálló jövedelmem? Amúgy az 1,17 az soknak számít alkoholszintben?
2011. nov. 1. 09:51
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Helyszíni bírságot nem szabhatnak ki, mivel ez is átkerült közigazgatási eljárásba. Közigazgatási bírságként az ittas kerékpározásért 30000 VAGY 60000Ft bírság szabható ki, nincs mérlegelés, az ittasság mértékétől függ. Ez nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. Amit megfújtál, az hitelesített SERES légalkoholmérő. Ha nem tudod befizetni, akkor majd behajtják rajtad, és senkit sem érdekel, hogy te mit akarsz. Közmunkázni le lehet, de ez nem kívánságműsor, így csak akkor történhet meg, ha felajánlják. Érvényteleníteni nem lehet. Soknak számít, igen.

Minden kérdésedre kaptál választ.

2011. nov. 1. 22:25
 22/43 A kérdező kommentje:

tegnap 22:25

Köszönöm a választ.

2011. nov. 2. 13:21
 23/43 anonim válasza:
én a 0,46-ra kaptam 30000-ret milyen dolog ez
2012. jún. 11. 17:14
 24/43 anonim ***** válasza:

"én a 0,46-ra kaptam 30000-ret milyen dolog ez"

0.5mg/l felett jár a 60000 Ft-os csekk. Ez ilyen dolog, nem kell kerékpározni ittasan. Tolni kell a járdán, és akkor nem veszélyeztetsz másokat, és magadat sem.

Én hajtogattam már össze ittas kerékpárost baleset után, és fogtam le a családtagot a helyszínen. Arról nem is beszélve, hogy hiába volt vétlen az autós, neki is egy hatalmas trauma volt.

Szerintem még lehetne rajta szigorítani, és kell is, mert még ebből sem tanul a magyar.

2012. jún. 11. 19:56
 25/43 A kérdező kommentje:
A táblázatban 0,8 fölött olvastam, hogy 60.000 jár. Mindegy, már a felét befizettem, de még novemberig fizethetem a havi 5000ftokat. Remélem nyugodtan alszik az a k*csög amelyik bevitt és azt is, hogy a színesfémtolvajokkal meg egyéb cigány szokást űzőkkel szemben is hatékonyan föllépnek, de sajnos azt látom, hogy ők haverok és ha gyorsan mennek se kapják el őket, nemhogy súlyosabbért. Mindegy, költsék gyógyszerre a 60.000ftot és dögöljenek meg.
2012. jún. 12. 09:54
 26/43 anonim ***** válasza:

0.5mg/l légalkohol, és 0.8mg/l véralkoholszint a választóhatár.

Persze, ilyenkor én is mindig kapom a miért nem a cigányok, miért nem a pékek, miért nem a fiatalok, miért nem döglök inkább én meg.

Én még nem ültem ittasan az autómba, és büntetlen előéletű vagyok. Mindenki aki nem így cselekszik, az törvénysértő és kész.

A lopkodó cigány kölyök, meg az ittas vezetőkkel példálózott képzeld.

Én nyugodtan alszom, mert az elvégzem a munkámat, és ezért kapom a fizetésemet. Aludjon az rosszul, aki ki akar bújni a törvény alól.

2012. jún. 12. 14:49
 27/43 anonim ***** válasza:

Ha már így említed a tolvajokat, és különösképpen a cigányokat, azért megjegyezném, hogy nagy hatékonysággal vannak felderítve, hiába hiszed, hogy nem.

Az már más kérdés, hogy hiába teszem meg a feljelentést, vagy azért mert fiatalkorú, vagy az enyhe bírói gyakorlat miatt pár nap múlva a pofámba röhög. Hidd el ez nekem sem tetszik, és nem a rendőrök hibája.

Mondok egy példát. Ha én lopom az áramot, vagy ittasan vezetek, én nem 60.000Ft-ot fizetek, hanem az állásom adom fel örökre, mert büntetett előélettel nem dolgozhatom itt. Míg ezt valaki büntetlenül megúszhatja, mert a segély ugye nem kereset, így nem lehet levonni belőle. Vagy mondhatnám az is, hogy míg fényképen látom, hogy a törvényhozóink alszanak a parlamentben, addig ha engem elkapnak, az máris bűncselekmény, ami megint csak a hivatásom feladásával jár.

2012. jún. 12. 15:52
 28/43 A kérdező kommentje:
Akkor az miért van, hogy a rend őrei úton útfélen b*szogatják az embereket meg ha van rajtad sapka azért, ha nincs azért alapon bírságolnak, amíg a nagyobb bűnözők szabadon mászkálnak? Persze, mert azok haverok gondolom, jól megvannak kenve a rendőrök. Persze ismerek én is normálisat, de sajnos a többsége nem az. Én meg tényleg törvény sértő vagyok, mert ittasan mertem biciklizni, de akkor remélem össze fogdossátok a többit is, meg a Stohl Buci hogyhogy csak fél évet kapott, amikor megnyomorított egy embert, ő is ittasan vezetett meg még be is volt szívva, gondolom gyorsan is ment.. Ezért én már az életfogytomat tölteném a Csillagban, biztos jól megkente a bírót, mert azok sem különbek mint a rendőrök 90%a.
2012. jún. 12. 17:12
 29/43 anonim ***** válasza:

Ha meg lennék kenve, akkor nem kellene a hitelen agyalnom nap mint nap. Megint arról beszélsz, ami nem a rendőrség hibája.

Ezek csak a te agyad kreálmányai, valótlan feltételezések.

Ez neked azért probléma, mert pont téged kaptak el.

Ha gyorshajtásért kellene fizetned, akkor meg szidnád az ittasokat, mint mindenki más.

Ha rendőr lennél rálátnál a dolgokra, de mivel ilyen törvénysértő ember nem lehet az, így gyűlölközz csak nyugodtan, itt mindenki hibás, kivéve téged.

2012. jún. 12. 19:53
 30/43 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy pont te vagy megkenve? Azt hallottam, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő. Ezek szerint vannak egyenlőbbek is. Mert ha engem meg tudtatok büntetni, akkor hogy lehet, hogy mások csak azért, mert híresek meg gazdagok alig kapnak büntetést? A másik kedvencem, hogy mindig megtalálnak a rendőrök, amikor büntetni kell, de ha mások ugyan azt csinálják, csak többen vannak, akkor nem mernek semmit csinálni. Ha nem viszi vásárra a bőrét azért a kevés fizetésért, akkor miért nem mond föl? Amúgy rendőr akartam lenni régen, de mostmár nem akarok, mert nem tudnék bírságokat osztogatni és úgy beszélni másokkal, mint a kutyával. Meg azt sem akarom, hogy annyian utáljanak, mint a rendőröket.
2012. jún. 12. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!