Mitcsinálnátok ha rajtakapnátok egy betörőt?
Nekem mar volt "szerencsem" betorohoz, illetve majdnem mert csak be akart jonni de nemtudott.
Otthon voltam az egyik szoba ajtaja mellett altam es latom h egy pasi az ablak elott all es azt vizslatja mi van bent.
Eloszor nagyon elontott a mereg, a konyhaajtohoz mentem ami pont az ablatol par meterre volt h majd kikiabalok neki. Mikor a konyhahoz ertem latom h epp a kilincset nyomja le (mozgott a kilincs meg tejuveg van)
Na akkor megilyedtem elorementem a bejarathoz h megnezzem nincs-e kint auto. mire viszamentem mar elment , korbejartam az utcat meg a hazat de nem lattam.
Gyorsan felhivtam a ferjemet.
NEM tudom mit csinalnek ha bejott volna talan kiabalnek segitsegert hatha elijesztem. De hiszek azoknak is akik azt mondjak megtamadnak az elejen ugy felment bennem a puma ki tudja...
Igazad van de fucsa modon eszembe sem jutott h rendort hivjak. Mire ideertek volna...
Olyan gyorsan tortent (par perc).
Mar volt h rendort hivtunk es 45 percbe tellett mire kijottek pedig a rendorseg epulete kb 2 es fel perc gyalog. Masik alkalommal meg a munkahelyemen voltam akkor is telefonaltunk, akkor sem jottek vegul 1 vasarlo az utcarol "cibalt" be 1 rendornot.
(Amikor be akartak torni mar nem ugyanott laktunk es nem volt kozel a rendorseg.)
Hozzatennem hogy ez nem Magyarorszagon tortent.
Nálunk a kis településeken szokás lett kiírni a kollégák telefonszámát. De sajnálatos módon a zaklatások miatt a rendszer nem jött be. Így marad a hivatalos út, 107, majd a 6. átirányított hívás után talán van szabad járőr aki kimegy.
Amúgy azt nem hiszem, hogy egy tettenéréses lopáshoz, rabláshoz nem mennek ki. Annál fontosabb dolog nem lehet, legalábbis nálunk.
Ha mindenképpen megtámadnád, akkor csak te is annyi vagy mint egy betörő. Elvárjuk egymástól a törvény tiszteletét. Törvény szegés esetén csak a segítséget adhatjuk meg a törvénykezés kezére juttatni azt aki vét.
Egyénenként nincs jogunk megbüntetni senkit, hiszen hamar azon kapnánk magunkat, hogy mások meg minket akarna megbüntetni, mondjuk indulatból. Lehet mondani, hogy nem tökéletes az igazságszolgáltatás, de mi az ami tökéletes? Emberek vannak ott is.
figyelj Kérdező... egy betörő azt szereti ha üres a ház és gyenge a védelem, magyarul könnyű préda. DE ha te otthon vagy és nem az a sarokbabebújós típus vagy akkor a betörő bizony fut. Képzeld el mész, feszegeted az ajtót hirtelen egy férfi feléd fut egy konyhakéssel Hooppá futás!
az ilyen kisstílű szarok nem merik az életüket veszélyeztetni pár ezer ft-ért
„egy betörő azt szereti ha üres a ház és gyenge a védelem”
Meg ha van mit elvinni. Legalábbis egy profi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!