Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mitcsinálnátok ha rajtakapnáto...

Mitcsinálnátok ha rajtakapnátok egy betörőt?

Figyelt kérdés
Én ha tudnám akkor biztos, hogy megtámadnám vagy legalábbis megsebesíteném (viszonylag jó erőben vagyok úgyhogy egy átlag testsulyú és izomzatú emberel szerintem elbánnék ha a puszta kezemel kéne bántani, de az biztos, hogy én neki mennék, és ti?
2011. aug. 7. 00:33
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom a BTK 29. §-t és 29/A. §-t.

"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt."

Úgyhogy nem kell terjeszteni a városi legendákat, hogy majd a tulajdonost ítélik el.

2011. aug. 7. 01:50
 12/37 anonim válasza:
100%
ŐSzintén? F.osnék.. De attól függ milyen a betörő. Igyekezném megoldani a helyzetet, úgy konkrétan fejjel a falnak ( talán szószerint is.. ) aztán majd lesz valahogy, see what happens.
2011. aug. 7. 02:14
 13/37 anonim válasza:
100%
Most eszembe jutott,hogy halkan kennék magamra egy kis művért,beállítanék egy jó kis metált vagy törzsi hastánc zenét(egy kettő ilyen üvöltözéssel kezdődik),maximumra a hangerőt,és pucéran előtörnék és kapcsolgatnám a villanyt. De hogy ez hogyan kivitelezhető,azt ne kérdezzétek:D
2011. aug. 7. 02:24
 14/37 anonim válasza:
100%
Megkérdezném tőle, hogy mit hozott ?
2011. aug. 7. 02:51
 15/37 anonim ***** válasza:
Mondanám neki menj csinálj kaját :DD
2011. aug. 7. 03:31
 16/37 anonim ***** válasza:
Kapna egy körmöst, de még jól fel is képelném.
2011. aug. 7. 05:13
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
természetesen elbeszélgetnék vele, majd hívnám a mentőt és a rendőrséget neki.
2011. aug. 7. 07:44
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Leütném egyébként nem nyitok ajtót senkinek most a Dijbeszedő RT nevében dobnak be papirt adategyeztetés csak a Dijbeszedő nem tud róla úgy hogy vigyázzunk csalók beengedik őket és kirabolnak
2011. aug. 7. 09:34
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát, szerintem én annyira be lennék sz*rva, hogy elszaladnék.

Mondjuk egyszer volt olyan helyzet, hogy azt hittem, mászik be a betörő a tizediken az ablakon (oké, hogy ezt egyetlen épelméjű betörő sem csinálná meg, de félálomban én azt hittem, hogy van, aki ilyen hülye), na akkor felkaptam a partvist, hogy majd én azzal visszalökdösöm :D

2011. aug. 7. 09:38
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Leűtném egyébként most járnak a rablók becsöngetnek és bedobnak a Dijbeszedő Rt nevében levelet adategyeztetés ügyben csak a Dijbeszedő nem tud róla vigyázzat !!! Békásmegyer én nem nyitok ajtót senkinek a postással meg jelünk van ennyi.
2011. aug. 7. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!