Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha kiütik a fogadat az súlyos...

Ha kiütik a fogadat az súlyos testi sértés?

Figyelt kérdés
eredetileg se volt az igaz csak hirtelen ugy megütöttek hogy kirepült :)
2011. júl. 31. 21:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Aha, na így már világos. Akkor ugye nem beszélhetünk csonttörésről. De így is perelhető lenne, ha nem volna hajlandó fizetni.

De az jó, ha meg tudtatok egyezni.

2011. júl. 31. 21:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Jahogy bóti vót? Akkor csak rongálás. De ugyanúgy meg kell fizetnie.
2011. júl. 31. 22:02
 13/17 A kérdező kommentje:
az ám bóti fog ugy kirepült hogy azóta se találom :D mindegy ha nem fizet beperelem köszi
2011. júl. 31. 22:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én anno úgy 10 éve úgy tanultam, hogy 1 fog még könnyű, 2 vagy attól több fog kiverése már súlyos testi sértés. Ez persze eredeti "gyári" fogakra vonatkozik, a bótit nem tudom. (Ne kérdezzétek a logikát, én így tanultam a rendőrszakközépben...)
2011. aug. 1. 00:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nem eredeti fogaid kiverése sérülést nem okoz akkor gyakorlatilag még testi sértés sem biztos, hogy megvalósul. Egyébként ennek nem sok köze van ahhoz, hogy te kártérítést szeretnél, az teljesen más lapra tartozik. És természetesen mivel jogellenesen, felróható módon más neked kárt okozott így kérheted annak a megtérítését, adott esetben az új fogaid kifizetését. De ez polgári perre tartozik, úgyhogy ha csak ennyi a célod, akkor kereset bíróságon adj be. Ha mégis feljelentést is akarsz akkor pedig ott kell külön nyilatkozni, hogy polgári jogi igényed is van.
2011. aug. 1. 10:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van, ne a büntetőjogban keresd a megoldást, ez kártérítési igény.

Hozzáteszem, mivel gyakorlatilag verekedés volt, ha te követeled a károdat, nem lenne meglepő, ha ő is előállna valami követeléssel... Szóval gondold meg.

(És hogy "önvédelemnek" minősül-e, nem kizárólag attól függ, hogy ki ütött először. Pl. nem mindegy, hogy provokáltad-e előtte, sőt az sem mindegy, hogy mik voltak az ütés körülményei.)

2011. aug. 1. 12:47
 17/17 anonim ***** válasza:
ez attól még testi sértésnek számít, hogy nem az igazi foga volt, hiszen gondolom az ütéssel nem csak a fogadat találta el, hanem az arcodat is. garázdaság, könnyű testi sértés, rongálás.
2011. aug. 3. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!