A testi sértés miatt elkövetetett felfügesztett börtönre itélt egyén lopást követ el hozzátartozik e ehez?
Figyelt kérdés
2011. okt. 26. 09:32
1/12 anonim válasza:
Ha arra gondolsz hogy hozzácsapják-e a lopást a testi sértéshez akkor igen, mivel az is bűncselekmény bizonyos értékhatár felett (talán 8-10 000ft de nem tuti).
2/12 anonim válasza:
szerintem két különálló dolog.max súlyosbithat a helyzeten h nem vagy bűntetlen előéletű.
3/12 anonim válasza:
Igen, hozzátartozik. Ha felfüggesztetted van, és elkövetsz ez idő alatt mégvalamit, akkor autómatikusan letöltendővé válik a büntetés, kiegészítve az új elkövetés büntetésével.
4/12 anonim válasza:
Azonnal letöltendővé válik a felfüggesztettje és hozzáadják azt amit a lopásért kap.
5/12 anonim válasza:
"az is bűncselekmény bizonyos értékhatár felett (talán 8-10 000ft de nem tuti)."
20.000 Ft felett bűncselekmény.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat!
2011. okt. 27. 15:09
8/12 anonim válasza:
Nem tudom, mert nemrég olvastam egy olyan emberről, akinek 3 felfüggesztettje volt egyszerre, tehát lehet, hogy nem csapják a kettőt egymáshoz, hanem újabb lopás vagy újabhb testi sértés miatt kap csak rácsos ablakú szobát.
9/12 homo ludensz válasza:
Különböző bűncselekmények nem halmozódnak de a bíró mikor előtte a vádlott és olvassa a az illető és a hatósággal már volt történéseit akkor arra gondol hogy ez az illető ismét felfüggesztettet kap ott folytatja ahol abbahagyta.
10/12 Bellacullen válasza:
Már ha egy csokit ellopsz is elítélhetnek, már eltörölték a 20.000 ft-os értékhatárt. Akkor fogják letöltendőre ítélni, ha a 2. bűncselekmény olyan súlyosságú, hogy azért már letöltendőt kapna. Ha megölt volna valakit, akkor azért is leüli , meg ehhez hozzájön a testi sértésért kapott ítélet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!