Mit tesz a rendor, ha kiskorut alkohol birtoklásán vagy fogyasztásán kapja?
A mi kornyékunkon, akárkinek akárho eladnak alkoholt, de még nem hallottam olyanról, hogy valakit megbuntettek érte.
15/F
Helló!
Én úgy tudom hogy a kiskorút maximum haza viszik, de lehet hogy még csak azt se. Aki eladta neki, vagy aki megvette helyette azt büntetik meg.
Én legalább is így hallottam.
"kiskorut alkohol birtoklásán vagy fogyasztásán kapja?"
"15/F"
0-14 kiskoró
14-18 fiatalkorú
18- felnőtt
jogi sorrendben. Nem mindegy, hogy kiskorú, vagy fiatalkorú tesz ilyet. Mivel 14 év alatt a szülő a felelős. Ott nemcsak haza viszik...
1. Közterületen senki nem ihat alkoholt
2. Aki 18 év alattinak ad (el) alkoholt vagy dohányárut, azt megbüntetik
Bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetése miatt 14 életévét be nem töltött személy nem vonható felelősségre, ugyanis gyermekkorú, és NEM kiskorú. A kiskorúság polgári jogi fogalom, és a 18 életévét be nem töltött személy minősül annak. Ezt csak javításképp.
Ami pedig a kérdést illeti, közterületen az alkoholfogyasztás szabálysértés, mivel 14 elmúltál azért bizony téged is felelősségre vonhatnak. Ha csak simán alkoholt találnak nálad, abból viszont akár a szüleidnek lehet problémája, ha esetleg feljegyzik az eseményt és ilyen máskor is előfordul, a szüleid fogják elővenni, miért fogyaszt 18 év alatti rendszeresen alkoholt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!