Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrautóval hogyan állíthatn...

Wirag1 kérdése:

Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 03:27
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Na most böfögj valamit. Biztosan tudsz...
2011. júl. 18. 23:01
 42/50 anonim ***** válasza:
23%
ennyi majmot :DDDDDD belemenni egy olyan vitába, aminek eleve nincs értelme, már tükröz egyfajta értelmi szint
2011. júl. 19. 00:02
 43/50 anonim ***** válasza:
33%
et
2011. júl. 19. 00:02
 44/50 anonim ***** válasza:
Miért, te mit csinálsz most? :)
2011. júl. 19. 00:24
 45/50 anonim ***** válasza:
Ennyi felesleges vitát ! Janzi,ha te valóban a testület tagja vagy-az szomorú! Sajnos nincs igazad,mert csakugyan nem állíthatunk meg "hátulról" senkit. Nem Amerika ! Sajnos.Természetesen önhatalmúlag megteheted,de panasz esetén az áll.polgárnak lesz igaza./ sokuknál kamera-diktafon van /Jobb a békesség,csak szabályosan !
2011. júl. 22. 08:08
 46/50 anonim ***** válasza:
53%
Tisztelem a véleményedet, de én jogszabállyal támasztottam alá az enyémet. Amíg nem teszed te is azt, addig "csak" egy vélemény...
2011. júl. 22. 12:55
 47/50 anonim ***** válasza:
Sajnos "ÉL" a partnered általi törvény. Régi,de nem módosították. Ha neked az-az utasításod,akkor járj el a parancsnak megfelelően,de ha felnyomnak tudd ki-mikor utasított erre ! Spec,mióta írásban kértem azóta a "góré" nem cseszeget.Igaz elémegyünk és úgy állítjuk meg-ha olyat követ el. Régimódi vagyok,nem értek egyet erre a kis időre a lóvé beszedéssel-feljelentéssel. Néha pár jó szó többet ér hidd el ,mint a büntetés. Mi még így tanultuk,ha fiatal vagy-tudom más a helyzet,de első : NEM rendőr,hanem EMBER vagy-soha ne felejtsd el,bármire utasítanak ! Szép napot !
2011. júl. 22. 17:23
 48/50 anonim ***** válasza:

Kedves idős kolléga figyelmébe ajánlanám:

KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok

I. fejezet - A járműközlekedés általános szabályai

42. § Magatartás a megkülönböztető vagy figyelmeztető jelzéseket használó járművekkel szemben

(1) A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

(2) Megkülönböztető fényjelzést használó, álló járművet megközelíteni, illetőleg mellette elhaladni csak fokozott óvatossággal szabad.

(3) Megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművet előzni tilos. Az ilyen gépjármű mögött a követési távolságot úgy kell megválasztani, hogy az ne járjon a közlekedés többi résztvevőjének zavarásával.

(4) A figyelmeztető jelzést (sárga villogó fényt) használó járművet fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, mellette elhaladni, vagy megelőzni.

Ez nem utasítás, hanem jogszabály. Ezt kell neked is alkalmazni. Ismered azt a fogalmat, hogy követés? Ugye ha Amerika lennénk akkor pit manőver, é üldözés. Itt csak követés van, amíg meg nem áll.

2011. júl. 22. 20:07
 49/50 anonim ***** válasza:
Ez a rendelet nem az igazoltatásról szól,hanem a "megkülönböztető" jelzéssel haladásról. Igazad van ! Az előttünk haladó járművet igazoltatásnál "megelőzzük" ezt biztosítania kell --utána kar-tárcsa stb...jelzéssel megállítjuk.Motoros kollega u.i járhat el.Nagy ez az Ország,amit te megtehetsz ,másutt tilos ! Ez van,szép napot neked.
2011. júl. 23. 09:54
 50/50 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 17.23-as kolléga!

Teljesen egyet értek veled. A megállításra vonatkozóan valóban vannak belső utasítások, taktikai, technikai irányelvek stb. Ezek megszegését - mint feljebb már írtam volt - adott esetben számon kérhetik rajtam AZ ARRA JOGOSULTAK! Az általam megállított állampolgár NEM ez a kategória. Neki - a fentebb többször beemelt KRESZ szabály alapján - meg kell állnia. Szerintem.

A további megjegyzéseid tekintetében pedig még inkább egyet értek veled. Jópár éve taposom az utcát, és én is hányni tudnék a munkánkat behajtóvá alacsonyító vezetői hozzáállástól. A büntetéseket lehetőség szerint arányosan, a nevelő célzatot szem előtt tartva próbálom alkalmazni, még ha ezzel sokszor széllel szemben is pisálok...

2011. júl. 23. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!