Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrautóval hogyan állíthatn...

Wirag1 kérdése:

Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 03:27
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

"Nem kellene mégis tudtomra adnia valahogy, hogy álljak meg? Tárcsával, karral történő jelzéssel vagy valahogy?"

Nem, elég a villogó.

2011. júl. 16. 09:35
 22/50 anonim ***** válasza:
67%

Igen, meg kell állnod!

A megállításnak valóban vannak szabályai, és azok megszegéséért a rendőr felelősséggel tartozik.

DE!

NEM az állampolgár felé. Annak ugyanis sem joga, sem megfelelő tárgyi ismerete nincs az elbírálásához.

Az egyenruha tekintélyét, és a személyes neveltetésemet sértené, ha a képébe röhögnék a különböző helyekről (főleg fórumokról <LOL>) kinyomtatott, (főleg "főrendőrök" <muhaha> által írt "okosságokat" lobogtatóknak, de azért - kellő udvariassággal - el szoktam magyarázni nekik, hová tegyék ezeket. ;)

2011. júl. 16. 12:52
 23/50 anonim ***** válasza:
0%
T janzi ! Gondolom te egy vagy az okos sünök közül,de amit a parancsnokaid leírnak-ill jogszabályban van, te azt ne vond kétségbe,mert ezzel a rendőrség amúgy is közutálatnak örvendő hírnevét erősíted. A szabály " NEM KELL MEGÁLLNI " a hátulról kekeckedő ráérő közlekedési bacilusnak-mégha a pénzünkön vett egyenruhát is hordja./ 1/19975 {2.05 } Kpm-Bm rendelet,MA IS ÉL ! Ennyi.
2011. júl. 16. 16:36
 24/50 anonim ***** válasza:
62%

Ülj le fiam egyes!

Ha az okos nálad azt jelenti, hogy (veled ellentétben) tudok írni, és nincs tele az írásom helyesírási és fogalmazási hibákkal, akkor köszönöm a bókot. Rólad meg annyit, hogy ne menj bele egy összetett mondatba, ha bonyolult neked. Tudod, mindenki a szintjén...

Ha már a KRESZ-t emlegetted:

42. § (1) A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

A jogszabály - mint a neve is mutatja - 1975-ben keletkezett (tehát 36 éve), így sok tekintetben nehezen alkalmazható, de ettől függetlenül NEKED AKKOR IS MEG KELL ÁLLNOD, ha a lassításod ellenére a villogó jármű nem előz meg téged.

Amit a parancsnokaim nekem mondanak, az az én dolgom, és ők kérhetik számon rajtam. A KRESZ viszont rád (is) vonatkozik, és (adott esetben) én fogom (és fogom:>) számon kérni rajtad.

2011. júl. 16. 18:35
 25/50 anonim ***** válasza:
23%
Helyesírás ? Nocsak egy magasan iskolázott ivadék,aki nem tudja a szabályokat ? Remélem nem Los Angeles-utcáin jársz,mert ott "igazad" van. Sajnos itt nincs,igaz nálatok a vipera is felszerelés,ahogy értelmezem a "góré" meg ka..ja be ! Nem sokáig hordod a ruhát ennyi ésszel remélem.A törvény akármikor kelt és nem változtatták meg,az érvényben van. Ha rákeresnél "tanulnál". Nem kell megállni, ha hátulról piszkoskodtok ! Lassítok és húzzál el,ha előttem vagy akkor már jogos a megállítás-természetesen tárcsa..stb. Mindenki rendőrnek születik,de van aki tovább tanul?
2011. júl. 16. 20:42
 26/50 anonim ***** válasza:
72%

Írástudatlan barátunk olvasni sem tud.

Azt hiszem az általam bemásolt szövegben benne van, hogy "...a szükséghez képest megállással..."

Nahát, és tényleg benne van!

Lefordítva ezt a te szintedre: Ha lassítasz és nem előz meg, akkor megállsz!

Tehát ha hatályos törvény ezt írja elő, akkor min vitatkozol? Érdemi érvet nem tudsz felhozni az álláspontod mellett, akkor provokálsz és szitkozódsz. És még te beszélsz iskolázottságról.

Ilyen szintű funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy??? Nem hinném...

2011. júl. 16. 21:24
 27/50 anonim ***** válasza:

"funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy"

Ezek alapj

2011. júl. 17. 01:25
 28/50 anonim ***** válasza:

"funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy"

Ezek alapján beszélhetnénk a Te értelmi szintedről is, ha lenne.

2011. júl. 17. 01:26
 29/50 anonim ***** válasza:

Megjegyzem, egyébként baromi viccesek vagytok. Egy ilyen, eleve aberrált kérdésen vitatkozni, teljesen felesleges. Nem is tudom, az embernek olyan érzése van, mint ha sok kisebbség érzésű majom, itt élné ki magát, abban híve, hogy szava akár egy szellentésnyit is ér.

Egy normális ember erre a kérdésre véleményem szerint így válaszolna.:

Ha villog mögötted a rendőrautó, és még hangjelzést is ad, megállsz és kész. Felesleges ezen vitatkozni.

2011. júl. 17. 01:33
 30/50 anonim ***** válasza:
Janzi! Nincs tovább értelme veled vitázni,mert elvakult sün vagy,társaid miattad /is / égnek,felénk a rendőr barátaim szerint is nem tudod a szabályokat. Vita lezárva,de nem képzeled,hogy te felsőbb rendű vagy az én adóm terhére ? Továbbra sem állok meg,mert törvénytelen. Egyébként a törvény szövegét és igazamat bizonyító levelet 2009-ben Andrékó János r.dandártábornok-főtanácsos válaszolta-a panaszirodához benyújtott észrevételemre. Gondolom ő is hü..e és a beosztottad ?Ezzel a vitát lezártam,további "kellemes" pénzbehajtást!
2011. júl. 17. 08:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!