Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.
"Nem kellene mégis tudtomra adnia valahogy, hogy álljak meg? Tárcsával, karral történő jelzéssel vagy valahogy?"
Nem, elég a villogó.
Igen, meg kell állnod!
A megállításnak valóban vannak szabályai, és azok megszegéséért a rendőr felelősséggel tartozik.
DE!
NEM az állampolgár felé. Annak ugyanis sem joga, sem megfelelő tárgyi ismerete nincs az elbírálásához.
Az egyenruha tekintélyét, és a személyes neveltetésemet sértené, ha a képébe röhögnék a különböző helyekről (főleg fórumokról <LOL>) kinyomtatott, (főleg "főrendőrök" <muhaha> által írt "okosságokat" lobogtatóknak, de azért - kellő udvariassággal - el szoktam magyarázni nekik, hová tegyék ezeket. ;)
Ülj le fiam egyes!
Ha az okos nálad azt jelenti, hogy (veled ellentétben) tudok írni, és nincs tele az írásom helyesírási és fogalmazási hibákkal, akkor köszönöm a bókot. Rólad meg annyit, hogy ne menj bele egy összetett mondatba, ha bonyolult neked. Tudod, mindenki a szintjén...
Ha már a KRESZ-t emlegetted:
42. § (1) A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.
A jogszabály - mint a neve is mutatja - 1975-ben keletkezett (tehát 36 éve), így sok tekintetben nehezen alkalmazható, de ettől függetlenül NEKED AKKOR IS MEG KELL ÁLLNOD, ha a lassításod ellenére a villogó jármű nem előz meg téged.
Amit a parancsnokaim nekem mondanak, az az én dolgom, és ők kérhetik számon rajtam. A KRESZ viszont rád (is) vonatkozik, és (adott esetben) én fogom (és fogom:>) számon kérni rajtad.
Írástudatlan barátunk olvasni sem tud.
Azt hiszem az általam bemásolt szövegben benne van, hogy "...a szükséghez képest megállással..."
Nahát, és tényleg benne van!
Lefordítva ezt a te szintedre: Ha lassítasz és nem előz meg, akkor megállsz!
Tehát ha hatályos törvény ezt írja elő, akkor min vitatkozol? Érdemi érvet nem tudsz felhozni az álláspontod mellett, akkor provokálsz és szitkozódsz. És még te beszélsz iskolázottságról.
Ilyen szintű funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy??? Nem hinném...
"funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy"
Ezek alapj
"funkcionális analfabetizmussal nyilván nem tanultál tovább, tehát te is rendőr vagy"
Ezek alapján beszélhetnénk a Te értelmi szintedről is, ha lenne.
Megjegyzem, egyébként baromi viccesek vagytok. Egy ilyen, eleve aberrált kérdésen vitatkozni, teljesen felesleges. Nem is tudom, az embernek olyan érzése van, mint ha sok kisebbség érzésű majom, itt élné ki magát, abban híve, hogy szava akár egy szellentésnyit is ér.
Egy normális ember erre a kérdésre véleményem szerint így válaszolna.:
Ha villog mögötted a rendőrautó, és még hangjelzést is ad, megállsz és kész. Felesleges ezen vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!