Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrautóval hogyan állíthatn...

Wirag1 kérdése:

Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 03:27
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
89%
Nem kellene mégis tudtomra adnia valahogy, hogy álljak meg? Tárcsával, karral történő jelzéssel vagy valahogy?Hát nekem villoghatna mögöttem.....hogy álljak meg.....
2011. jún. 16. 14:45
 12/50 anonim ***** válasza:
89%

"Hát nekem villoghatna mögöttem.....hogy álljak meg....."

Szörnyű ez a rendőrállam, még autózni sem hagyják az embert nyugodtan. El kell menekülni a francba, tudja már, hogy hányadán állnak nem? Okoska

2011. jún. 16. 16:11
 13/50 A kérdező kommentje:
Múltkor 1 kukásautó villogott mögöttem, megálltam s kiderült nem is akart igazoltatni!!!
2011. jún. 16. 17:46
 14/50 ekeke ***** válasza:
89%

Megkülönböztető jelzés a fény-és a hangjelzés EGYÜTTES használata. Azaz a legtöbb KRESZ szabályt figyelmen kívül hagyhatja.

Megállítás: a rendőr ARRA ALKALMAS MÓDON jelezheti, hgy állj meg. Tehát ha mögötted jön, villog, teker, recseg,

karlendít, akármi is van, lassíts, és ha abbahagyja, neked szólt. Ha nem, odébbáll. Sztem így is-úgy is igaza lesz, a legjobb, ha lassítasz.

Amúgy én egypárszor egyszerűen nem oda néztem ahol kalimpált, hanem máshová. És mivel messze volt, nem is tudott volna utánam jönni, tehát beégett.

2011. júl. 3. 10:18
 15/50 anonim ***** válasza:
83%

14:45!

Amikor mögötted van egy villogó, szirénázó autó, akkor te ugye elvileg lehúzódsz az út szélére. Na most, ha azt látod, hogy ő is lehúzódik mögötted, felveszi a tempód valamint láthatóan és nyilvánvalóan nem akar megelőzni, akkor szerintem teljesen egyértelmű, hogy mit akar.

A továbbiakban csak értelmetlen kötekedés a hozzászólásod. :)

2011. júl. 3. 11:17
 16/50 ekeke ***** válasza:
Az a dolgod, hogy megállj, lehúzódj, vagy kissé gyorsítva elengedd, ugyanis feltétlen elsőbbsége van. Ha piros lámpánál állsz, át kell menj körülnézés után, hogy elengedd. Nem tűnt fel a KRESZ?
2011. júl. 3. 14:42
 17/50 anonim ***** válasza:
11.17! Egyáltalán nem tartom kötekedésnek a hozzászólásomat. Mindenre van szabály, minden szabály "papirra van fektetve" Ez amit mondasz hol van leirva?Hol van leirva az, hogyha mögöttem villog egy rendőrautó meg kell állnom?Az viszont le van irva, hogy félrehuzódással lehetővé kell tenni az előbbre haladásukat.Még nem is "belső" utasitásra próbálják igy megállitani az előttük haladót hanem azért, hogy az esetleges menekülésük esetén gyorsabban lehessen követni
2011. júl. 4. 16:08
 18/50 anonim ***** válasza:
83%
NEM ! Én már írtam kb. másfél éve,válaszolt egy magas rangú főrendőr "nem szabályos " + leírta a megállítás helyes módját. Azóta a kocsiban hordom a levelet,mert felénk is divat lett a filmekből önként ellesett stílus,de a közút nem a sünök játszótere-igy nekik is be kell tartani az előírásokat.
2011. júl. 16. 08:08
 19/50 anonim ***** válasza:
77%
ebeke ! Piroson átmész ? Gratulálok,majd szép képeket kapsz utána meséld el miért volt.Kiröhögnek.
2011. júl. 16. 08:12
 20/50 anonim ***** válasza:
89%

"Mi lenne ha egy villogó rendőrautó előtt mindeki megállna?"

Tömegigazoltatás.

2011. júl. 16. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!