Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.
"Hát nekem villoghatna mögöttem.....hogy álljak meg....."
Szörnyű ez a rendőrállam, még autózni sem hagyják az embert nyugodtan. El kell menekülni a francba, tudja már, hogy hányadán állnak nem? Okoska
Megkülönböztető jelzés a fény-és a hangjelzés EGYÜTTES használata. Azaz a legtöbb KRESZ szabályt figyelmen kívül hagyhatja.
Megállítás: a rendőr ARRA ALKALMAS MÓDON jelezheti, hgy állj meg. Tehát ha mögötted jön, villog, teker, recseg,
karlendít, akármi is van, lassíts, és ha abbahagyja, neked szólt. Ha nem, odébbáll. Sztem így is-úgy is igaza lesz, a legjobb, ha lassítasz.
Amúgy én egypárszor egyszerűen nem oda néztem ahol kalimpált, hanem máshová. És mivel messze volt, nem is tudott volna utánam jönni, tehát beégett.
14:45!
Amikor mögötted van egy villogó, szirénázó autó, akkor te ugye elvileg lehúzódsz az út szélére. Na most, ha azt látod, hogy ő is lehúzódik mögötted, felveszi a tempód valamint láthatóan és nyilvánvalóan nem akar megelőzni, akkor szerintem teljesen egyértelmű, hogy mit akar.
A továbbiakban csak értelmetlen kötekedés a hozzászólásod. :)
"Mi lenne ha egy villogó rendőrautó előtt mindeki megállna?"
Tömegigazoltatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!