Rendőrautóval hogyan állíthatnak meg igazoltatás céljából? Szabályos az ha mögöttem villogtatva jelez? Én úgy tudtam ez csak Amerikában jogszerű, Magyarországon más szabályok vannak.
El tudom képzelni milyen rendőr barátai lehetnek egy olyan tahónak, aki ilyen stílusban beszél róluk...
Utolsó hozzáböfögésedben már az előzőekhez hasonló érvszerűséget sem próbáltál felhozni igazad alátámasztására, maradt a kisebbrendűségi érzésből fakadó, előítéletektől torzult köpködés.
A további vitának én sem látom értelmét (bár értelmes vitapartner híján eddig sem volt).
Azt még írd le légy szíves (hadd röhögjünk), hogy miként befolyásolhatja egy utcai kisrendőr (vélt vagy valós) szakmai felkészületlensége egy olyan politikai döntést, mint a szerzett jogok sárba tiprása!
Erről van saját véleményed, vagy ezt is a "nagyrendőr" meg a "kisrendőrök" mondták?
Janzi ülj le egyes!
Nem itt kell okoskodni, éld ki magad máshol.
Ez is egy konstruktív megnyilvánulás volt.
A témához nem tud hozzászólni, de a lényeg hogy előítéletet kikiabálja... Viccosztály...
Szerintem egy vita során az ember (ha tud) érveket sorakoztat fel az álláspontja mellett (ha ez nem megy, marad a szitkozódás, "magyarkodás", sértegetés, rágalmazás).
Nem tudom melyik érvem tért el a témától, de szerintem te sem, mert példát nem hoztál...
Ha téged zavar, hogy nem kívánom ráhagyni egy hozzá nem értő, tahó stílusban böfögő kreténre (mert nem akarom, hogy a kérdésfeltevő vagy valamely olvasó azt a hibás következtetést vonja le, hogy igaza van), akkor NE OLVASD (menjél szemetet szedni)!
Jól írta Janzi, és törvényi hivatkozással is alátámasztotta.
Ezzel szemben kis%, te jelzőket ragasztgattál csak mindenkire. Te vitatkozol, Janzi érvel. Ez a kettőtök közötti különbség.
Nekünk is van jó kis kifejezéSÜNk a hozzád hasonló értelmi színvonalú emberekre, kedves állatpolgár. Bizonyára ez egy bizonyos kor alatt vicces, mint ahogyan az is, hogy a szádba rágnak egy mondatot, de te akkor is végigszidod a családfáját.
Minden normális ember elfogadja a szabályokat, neked külön engedélyed van bűncselekményt elkövetni igaz?
Kis olvasnivaló: (Remélem nem kell a szádba rágni)
Btk..229. § (1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve követik el.
(3) Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője, valamint, ha a hivatalos személy elleni erőszakot fegyveresen követik el.
(4) Aki hivatalos személy elleni erőszak elkövetésére irányuló csoportban részt vesz, vétséget követ el, és két évig, a csoport szervezője és vezetője bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt az eljárása miatt bántalmazza, az (1)-(4) bekezdés szerint büntetendő akkor is, ha a bántalmazott a bűncselekmény elkövetésekor már nem hivatalos személy, vagy nem külföldi hivatalos személy.
(6) Aki hivatalos személy elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(7) Nem büntethető a (4) bekezdés alapján a csoport résztvevője, ha a csoportot önként vagy a hatóság felhívására elhagyja.
(8) Aki az (1)-(3) bekezdés szerinti bűncselekményt külön törvényben meghatározott intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követi el, az (1) bekezdés esetén egy évtől öt évig, a (2) bekezdés esetén két évtől nyolc évig, a (3) bekezdés esetén öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!