Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ellopták az autómat, a rendőrs...

Ellopták az autómat, a rendőrség szerint ez nem bűncselekmény. Hová lehet fordulni?

Figyelt kérdés

Nemrég ellopták az autómat. Tudom ki volt, tudom hol lakik, azt is tudom hol van a kocsi. Természetesen feljelentést tettem, és mindezt elmondtam. Azt is hozzátettem, hogy tudomásom van róla, hogy ez a bűnbanda szoros kapcsolatban áll a rendőrséggel, és minden ilyen ügy nyomtalanul lezáródik, nem szeretném ha most is így történne.

2 nap múlva jött a határozat, hogy lezárták az ügyet, mert bűncselekmény nem történt.

Mit lehet ilyen esetben tenni?

Valamit jó lenne, mert nem szeretnék börtönbe kerülni amikor a nevemen lévő autóval kirabolják a következő dohányboltot, vagy elütnek valakit.

ma 16:06
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Határozat eljárás megszüntetéséről.

Jelen tényállás esetében nem állapítható meg a jogtalan haszonszerzési szándék, a sértettnek okozott kár pedig nem következett be.

A gépjárművel sajátjaként senki nem rendelkezett, tehát a bűncselekmény elkövetési magatartásai nem valósultak meg.

Ennyi.

Szerintem megállapítható, mert az autóm másoknál van, akaratom ellenére. Szerintem kár is bekövetkezett, mert több millió forintot ért az autó.

Szerintem az már önmagában is elkövetési magatartás, hogy valaki a másik engedélye nélkül, akarata ellenére egy telepen tartja annak az autóját, ahová amúgy akarata ellenére vitték, egy traileren. Hónapok alatt derítettem ki, hogy hol a kocsi.

A nyomozó aki felvette a vallomásomat, azt mondta, hogy ne aggódjak, az nem létezhet, hogy ezt el tudják tussolni, hiszen minden bizonyíték megvan. De úgy tűnik mégis...

Amúgy mi okom lenne mindezt kitalálni, de komolyan?

ma 18:38
 22/27 A kérdező kommentje:
Egyébként a nyomozó aki felvette a vallomásomat, nagyon rendes volt. Tudta is, hogy kikről van szó, ezeket mindenki ismeri a környéken, fényes nappal nyíltan drogoznak, nem csak kocsikat lopnak, hanem nagyobb lehúzásokat is csinálnak. Én több embert is ismerek akiket lehúztak, a helyi étterem tulajdonosát például 20 millióval, és abból se lett semmi, azt az ügyet is lezárták. De ettől a nyomozótól a vallomásom utáni napon elkerült az ügy, a kapitányság vezető helyetteshez, és másnap már le is zárták.
ma 18:52
 23/27 anonim ***** válasza:

“ Azt is hozzátettem, hogy tudomásom van róla, hogy ez a bűnbanda szoros kapcsolatban áll a rendőrséggel, és minden ilyen ügy nyomtalanul lezáródik, nem szeretném ha most is így történne.”

És nem vettek fel jkv-t, hogy rágalmazod a rendőrséget és burkoltan fenyegeted is?!

Na, neeeee!😜🤦‍♀️

ma 20:18
 24/27 anonim ***** válasza:
Ha igaz a történeted, akkor keresel egy ügyvédet, s ő tudni fogja a dolgát.
ma 20:20
 25/27 anonim ***** válasza:

"a sértettnek okozott kár pedig nem következett be."

Konkrétan a rendőrség tagadja a lopást, ha jól értelmezem ezt a mondatot. Tehát nem történt lopás?

"A gépjárművel sajátjaként senki nem rendelkezett". Ez mi? Nincs tulaj? Nincsenek papírjai az autónak?

Itt sok az anomália.

ma 20:43
 26/27 anonim ***** válasza:
Ügyészség
ma 21:31
 27/27 anonim ***** válasza:
Amúgy ha tudod, hol van az autód, akkor miért nem hozod vissza onnan? A kulcs nálad van, nem?
ma 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!